Anthony van Vooren: “De jeugd heeft ècht de toekomst bij Hermes DVS”

Hermes DVS heeft de wind in de zeilen. Nadat twee jaar geleden het gloednieuwe Hargacomplex werd betrokken zag de omnivereniging de rugby, cricketafdeling en squash afdeling met de komst van geweldige faciliteiten, duidelijke stappen maken. Ook de voetbalafdeling heeft het vizier omhoog. Na een voor Hermes’ begrippen turbulente periode waarin de trainers elkaar in rap tempo opvolgden lijkt met het aantrekken van oefenmeester Gokhan Cayir de stabiliteit weer gevonden. De oefenmeester werkt samen met een selectie die voornamelijk bestaat uit eigen jongens aan een mooie toekomst. Deze toekomst moet worden gewaarborgd door de jeugdopleiding, die onder aanvoering van hoofd jeugd-opleidingen Anthony van Vooren een duidelijke stappen aan het maken is.

De 33-jarige Schiedammer kan met recht een Hermeskist worden genoemd. Van Vooren, tevens mede-eigenaar van het florerende voetbal activiteiten bedrijf De Nummer 12, is al van jongs af aan in diverse functies verbonden aan de Schiedamse ‘klasse club’

“Onze kracht is dat we weinig verloop hebben” steekt van Vooren van Wal. “Wanneer spelers bij Hermes binnenstappen blijven ze vaak jaren verbonden. Dat zie je terug bij de jeugd maar ook bij de selectie-elftallen. Je zal bij ons zelden zien dat er een heel legertje spelers komt of gaat. Het is altijd wel stabiel.” Stelt hij. Mede daarom loont het bij ons om veel tijd en energie in de jeugd te steken. Veel van de spelers die op dit moment in het eerste spelen zijn hier als kind ooit binnengewandeld.”

Impuls
De Schiedammers zagen de jeugdafdeling de afgelopen periode met een sneltreinvaart toenemen. ” We zijn niet alleen in aantal gegroeid maar ook op de kwaliteit van de opleiding hebben we breed ingezet. We hebben bijvoorbeeld een techniektraining ontwikkeld om de jeugd nog vaardiger te maken. Daarbij is het ons streven om goede trainers op te leiden. Het leuke van een vereniging als Hermes is dat je ziet dat een groot aantal van deze trainers bestaat uit selectietrainers. De spelertjes zien hun trainer vervolgens in het eerste spelen en denken dat wil ik later ook. Dat werkt natuurlijk erg motiverend.”

Toekomst
“Het is misschien cliché maar de jeugd heeft bij ons echt de toekomst. Ik denk dat de weg die we nu ingeslagen zijn de goede is en dat we over een paar jaar ook de vruchten zullen plukken voor wat betreft het eerste elftal. Uiteindelijk zul je dan op een gezonde manier die stap naar de derde/tweede klasse kunnen maken en daar dan ook structureel een rol van betekenis blijven spelen. Daar ben ik van overtuigd!”

Dit is een artikel uit het Waterwegsport.nl aftrap magazine 20/21
Lees hem nu online of maak gebruik van de bestelservice waarin u het prachtige 56-tellende hard copy krijgt toegestuurd. Stuur een email naar info@waterwegsport.nl of APP naar 0640160266 en vermeld hierin:

  • Naam
  • Adres
  • telefoonnummer
  • aantal

Per gids betaald u door middel van een tikkie 4,50,-  Een bedrag wat in zijn geheel zal worden overgemaakt naar KIKA !

Door:/Foto’s: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl