Den Bosch – Voor het geplaagde Excelsior schijnt na vrijdagavond eindelijk weer de zon. De Kralingers leken wederom niet te gaan winnen op bezoek bij FC Den Bosch, maar in de slotminuut zorgde Omarsson uiteindelijk toch voor de overwinning: 1-0.

Waar het duel tussen Excelsior en Den Bosch vorig jaar nog werd ontsierd door racistische uitingen jegens Mendes Moreira, werd het duel dit jaar zonder publiek gespeeld. Zonder de aanjagingen van de fans duurde het even voordat het duel los was. Pas na een half uur werden de eerste echte kansen genoteerd. Voor Excelsior werden voor rust Omarsson en Zwarts gevaarlijk, maar hun inzet stuitte op Van Der Steen.

Ook na rust waren de beste kansen voor Excelsior. Eerst stuitte Omarsson wederom op Van Der Steen, maar de IJslander veroverde even later wel een strafschop. Bovendien moest FC Den Bosch na deze overtreding verder met tien man. Niemeijer benutte de opgelegde kans echter niet, waardoor in het restant van de tweede helft alles op alles gezet moest worden om de overwinning toch nog over de streep te trekken. Uiteindelijk bracht Omarsson dus de verlossing en kopte hij Excelsior naar een welkome overwinning.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl