Azerion Eredivisie (vr): Feyenoord ook langs Fortuna Sittard

ROTTERDAM – In de Azerion Eredivisie voor vrouwen is Feyenoord nog zonder puntverlies. In Sittard werd zondagmiddag met 0-1 gewonnen van Fortuna Sittard. Van den Goorbergh groeide uit tot matchwinner.

In de eerste helft werd direct duidelijk dat Fortuna als nieuwe club op dit niveau een rol van betekenis kan gaan spelen en was het de betere ploeg. In Sittard kwam het Feyenoord van trainer Mulder ook oude bekende Van Diemen tegen. Toch kwamen de Rotterdammers op voorsprong: centrale verdediger Ypema zette met een pass Van den Goorbergh vrij voor de Limburgse goal. Zij promoveerde deze tot doelpunt: 0-1.

Hard
Na de theepauze zette Fortuna Feyenoord direct onder druk. Met de rug tegen de muur verdedigde Feyenoord met hand en tand zonder over de grens te gaan. Doelvrouwe Weimar redde bekwaam enkele malen op inzetten van Fortuna-aanvoerder Wullaert en greep ook sterk in toen Antonsdottir gevaarlijk dacht te worden.

Waar Fortuna drukte, wist Feyenoord tweemaal te counteren. Gescoord werd er niet meer. Feyenoord-aanvoerder Boshuizen was bij ESPN duidelijk in haar analyse. “Ja, dit is een lelijke zege, maar dat boeit even niet,” zei de Vlaardingse. “Door onze ervaring trekken we deze over de streep.” Excelsior verloor eerder dit weekend met 6-0 van ADO Den Haag.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl