Belangrijke winst voor heren HC Schiedam

Met nog 3 wedstrijden op de planning stond vandaag het altijd lastige Ommoord uit op de agenda en met deze zomerse lentetemperaturen dus ook nog een extra uitdaging om de
punten mee naar huis te nemen. Na 9 minuten spelen slaagde Schiedam erin om op voorsprong te komen. Jort v.d. Borden maakte een mooie actie over links en speelde Jan Mentink aan die vrij bij de 2e paal kon intikken. Dat was het enige wapenfeit in dit kwart. In het 2e kwart scoorde Ommoord de gelijkmaker en met een 1-1 stand ging men de rust in. Vijf minuten na rust prikte Ommoord de 2-1 binnen, maar 3 minuten later was het weer Jan Mentink die, na een fraaie solo, de bal snoeihard in de kruising sloeg. 2-2.

Na de rust verhardde zich het spel aan Ommoordse zijde, maar kon Schiedam aan het eind van het 3e kwart de voorsprong pakken via Alvaro Badrinas, die vanuit een rebound de bal uit de lucht langs de Ommoordse doelverdediger prikte, 2-3. De ploegen maakten zich op voor een pittig laatste kwart. Ommoord kwam op gelijke hoogte, 3-3, echter, de van een blessure teruggekeerde Gijs-Jan Groeneveld pakte met een keiharde bal in de lange hoek weer de voorsprong voor de Schiedammers op, 3-4. Twee minuten voor tijd kreeg Schiedam nog een strafcorner. Die leek enigszins de mist in te gaan, maar een goed oplettende Cas Bakker, slaagde erin David Villerius aan te spelen, die de vrijstaande Gijs-Jan Groeneveld vond en deze tekende de 3-5 aan. Met nog twee wedstrijden te spelen, is Schiedam nog in de race voor de play-offs voor de Overgangsklasse.

Foto: Tanja Morgan


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl