Schiedam – De heren van HC Schiedam hebben zondag goede zaken gedaan in de strijd om de play-off plek voor de Overgangsklasse. Het team trad op volle oorlogssterkte aan tegen Rijswijk. Het verleden toonde dat Rijswijk-uit altijd een erop-of-eronder-partij is voor de Schiedammers, maar ditmaal trokken het team aan het langste eind. In het 1e kwart werd de score door Max Doeven geopend, die na 7 minuten spelen via een strafcorner de 0-1 liet aantekenen.

Vol strijdlust gingen de heren op jacht naar de 2e goal. Deze kwam op naam van Teun Hartgers die via de achterlijn op maat werd bediend door Jort v.d. Borden en bij de 2e paal de bal achter de doelman tipte. Het 3e kwart ging het spel over en weer, maar werd er niet gescoord. In het 4e kwart wist Pepijn van Rooij de keeper via een lepe tip-in met de backhand in de korte hoek, te verschalken. De tegenstander kwam nog wel terug tot 2-3, maar de tijd was te kort om er nog een gelijk spel uit te trekken. Het team houdt hiermee zicht op de play-offs, waarvoor volgende week het ticket wordt vergeven.

Schiedam ontvangt dan op eigen veld de koploper Roomburg (verschil 3 punten) en is mede afhankelijk van het resultaat van nr. 2 Zoetermeer (verschil 1 punt) wie het ticket opgestuurd krijgt. Man of the match: Adil Mansoer, vanwege zijn tomeloze inzet tot op z’n tandvlees.

Foto: Tanja Morgan


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl