Blamage voor Sparta tegen hekkensluiter Helmond Sport

HELMOND – Sparta Rotterdam heeft de reeks puntverlies voortgezet in Brabant. Helmond Sport kreeg een beetje hulp van de scheidsrechter, maar het was toch vooral aan de Rotterdammers zelf te wijten dat het op schandalige wijze verloor: 3-0.

Sparta was veel aan de bal in het duel tegen nummer laatst Helmond Sport. De thuisploeg loerde vooral op de counter, waardoor het moeilijk combineren was voor de Rotterdammers. Toch voetbalde de ploeg van Henk Fräser zonder enige inspiratie en creëerde het voor rust eigenlijk geen enkele kans. Helmond Sport voetbalde ook niet groots, maar kwam er via de counter een enkele keer gevaarlijk uit. Een van deze spaarzame uitbraken werd keurig door Wuytens verdedigd, maar de spits van Helmond Sport viel, waarna scheidsrechter Dieperink tot ieders verbazing een strafschop gaf aan de thuisploeg. Deze werd, ondanks een touché van Kortsmit, afgemaakt, waardoor Helmond Sport met een voorsprong ging rusten.

De kasteelheren speelden ook in de tweede helft zonder inspiratie. De vele voorzetten bleven komen, maar hadden evenals in het eerste bedrijf bijzonder weinig effect. Helmond Sport kwam er verder niet meer aan te pas, maar kwam als door een wonder toch tot scoren. Een afgeslagen hoekschop mocht vrij worden binnengeschoten en werd nog van richting veranderd, waardoor Kortsmit wederom moest vissen. Het werd zelfs nog erger voor de Rotterdammers, die zagen dat ook de derde doelpoging tussen de palen achter Kortsmit verdween.

Zo zette Sparta zichzelf behoorlijk voor schut in de keukenkampioen divisie en lijkt de ploeg even af te haken in de strijd om de bovenste plaatsen, vooral door het slechte spel van de Rotterdammers in de afgelopen duels.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl