CION in slotseconden onderuit bij VELO

WATERINGEN – CION heeft de tweede bekerwedstrijd van het seizoen verloren. De ploeg van hoofdtrainer Ricky van den Bergh ging op bezoek bij eersteklasser VELO met 2-1 onderuit.

De Vlaardingers kwamen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Engin Sazak. De gastheren knokten zich daarna terug in de wedstrijd en maakten gelijk. Door een benutte penalty in de slotseconden van het duel werd het ook nog 2-1.

Tot ieders verbazing begonnen we zonder hoekvlaggen en een scheidsrechter die na 5 minuten besloot dat het toch beter was een andere kleur shirt aan te trekken. In de eerste 25 minuten zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd met soms leuke acties maar geen kansen.
MAN MINDER
Niet veel later moest CION met 10 man verder, een bal van achteruit viel achter de verdediging van CION waarna Lars Vuijk de snelle aanvaller ten val bracht.
Een harde straf maar de bijzonder warrig leidende scheidsrechter kon hem geven. Hierna zakte CION logischerwijs wat meer in en loerde op de counter, dit resulteerde vlak voor rust bijna in een voorsprong, jammergenoeg ontbrak het geluk, na een vlot lopende aanval was het Sven Groenenveld die de bal hard op de lat knalde zodat de beide ploegen met een brilstand de thee op konden zoeken.
VOORSPRONG
Vlak na de rust was het dan wel raak, een lage vrije trap belande via de kluts voor de voeten van Engin Sazak die niet faalde en rustig binnen schoot. VELO begon hierna het tempo nog verder op te voeren en kreeg wat kleine kansjes maar CION bleef in deze fase toch wel makkelijk overeind. Sterker nog, het had zomaar de voorsprong kunnen uitbreiden maar Glenn de Visser raakte na een goede actie de paal. Drie minuten later moest CION verder met 9 man Engin Sazak, die een normale tackel inzette, moest tot ieders verbazing inrukken met een rode kaart.
COMPLIMENTEN
Met nog meer dan 20 minuten te spelen was het wachten op de gelijkmaker, die kwam er dan ook. Met nog 10 minuten te spelen kon de spits van dichtbij de bal binnen lopen. CION bleef vechten voor dat punt maar waar iedereen al bang voor was gebeurde. Een voorzet van rechts vloog over iedereen heen maar tot frustratie van CION en verbazing van VELO wees de, laten we maar weer zeggen warrig lijdende, scheidsrechter naar de stip. De speler van VELO faalde niet. Na deze benutte strafschop floot de scheidsrechter direct voor het einde. Een onterechte beker nederlaag maar de spelers, staf en begeleiding verdienen zeker een compliment.
PRGRAMMA
Volgende week nemen we het op tegen de zondagtak van ASC. Met dezelfde instelling en intensiteit gaan we ook daar voor een goed resultaat. Iedereen een fijne en gezonde week en tot volgende week.

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl