Corneille: ‘Eerste driepunter smaakt naar meer’ (+Video)

Excelsior M boekte afgelopen zaterdag een zwaarbevochten maar terechte overwinning op bezoek bij Koninklijke HFC.

En als er één ploeg is die dat kan beamen is het Katwijk wel, de tegenstander van aanstaande zaterdag. Zo wonnen de Tricolores de twee voorgaande thuiswedstrijden tegen de oranjehemden met duidelijke cijfers (beiden 3-0) en ook op Sportpark de Krom werd vorig seizoen gewonnen (2-4). En dat terwijl Katwijk doorgaans een ploeg is die bovenin de Tweede Divisie meedraait. Twee jaar geleden werden ze kampioen, voorgaand seizoen eindigden ze op de vijfde plaats. Met de vijfde en tweede plaats die Excelsior M de afgelopen seizoenen behaalde mogen we de wedstrijd van zaterdag dan ook gerust een topper noemen.

Wat de recente geschiedenis ook bewijst is dat Excelsior M niet in paniek hoeft te raken van een slechte competitiestart. Al jaren blijkt de eerste periode aan het eind van het seizoen de minste te zijn geweest. Het leidde vooral vorig seizoen regelmatig tot ‘wat als-vragen’ bij supporters. Een paar puntjes extra aan het begin van het seizoenen hadden Excelsior M namelijk een serieuze titelkandidaat kunnen maken. Met die wetenschap in het achterhoofd kan het een mooi seizoen worden. Het herstel heeft zich nu immers al in de derde wedstrijd ingezet. Wellicht is de zege op HFC weer een opmaat naar een mooie, lange zegereeks?

Dan zal er zaterdag dus gewonnen moeten worden. En waar Excelsior M dit afgelopen zaterdag voor het eerst deed, liep de ploeg van Jan Zoutman afgelopen speelronde juist het eerste deukje op. Op eigen veld werd er met 2-3 verloren van GVVV. Daarmee kwam er een einde aan een vlekkeloze start. Met zeges op vooraf als laagvliegers ingeschatte Scheveningen en ASWH was Katwijk immers foutloos aan het seizoen begonnen.

Het maakt de kracht van de ploeg nog lastig in te schatten. Van een grote club als Katwijk werd in de eerste twee wedstrijden immers niets anders dan een zege verwacht. En een nederlaag tegen GVVV is enigszins verrassend maar geen grove schande. Hoe sterk Katwijk dit jaar is gaan we zaterdag dus ondervinden.

Met Rick v.d. Meer, zoon van voormalig eerste elftal speler Rob van der Meer, en Marouane Afaker heeft Katwijk in ieder geval twee spelers in de gelederen met een rood-wit-blauw verleden. Afaker, vorig jaar nog regelmatig bassispeler bij Excelsior M, was in de eerste weken direct een van de smaakmakers. Afaker en de verdedigers van Excelsior M kennen elkaar goed dus dat belooft een mooie confrontatie te worden. Wie profiteert er het meeste van de voorkennis? Afaker of toch de geslepen verdediging van Excelsior M?

U kunt het allemaal met eigen ogen komen bekijken. De wedstrijd begint traditiegetrouw om 14.30 uur en wordt geleid door arbiter Jorn te Kloeze.

Bron: Excelsior Maassluis Media


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl