Cricket: Excelsior’20 beleeft slechte seizoens-ouverture

De opening van het cricketseizoen in de Topklasse leverde Excelsior’20 tegen Voorburg CC een nederlaag op. de 164 all out van de Schiedammers passeerden de Voorburgers voor 4 wickets na 48 overs.

voorburger Bas de Leede leidde zijn team met 73 not out langs de tegenstander.
De tijd leek stil te hebben gestaan bij de openers Tim Etman en Luuk Kroesen. Beide batsmen leverden, eigenlijk net als zo vaak in vorig seizoen, hun wicket in voor weinig. Roel Verhagen, deze jaargang mer bowler als wicketkeeper, zag er goed uit maar liet zich toch foppen. Lorenzo Ingram bleef goed staan tot 41 runs zijn einde betekenden. Met 21 runs van captain Joost Kroesen en 24 van Stan van Troost kreeg de eindscore nog een aardig aanblik. De 7 Voorburgse bowlers hadden de thuisbatters voldoende in bedwang.
Aanvankelijk leek Excelsior’20 op een verrassing af te stevenen. Accuraat bowlen leverde een snelle wicketval op en een veldpartij die opleefde. Al gauw werd duidelijk dat international Bas de Leede het prijswicket voor de gastheren zou zijn. Maar de Voorburger kweet zich van zijn taak, bleef meer dan 2 uur in het midden en zag daar 122 ballen op zich afkomen. Mede dankzij een kundige bijdrage van ggod-old Thom de Groot  van 38 runs kon Bas de Leede met een ongeslagen 73 runs winnend het strijdperk verlaten.
De kleine kans op een overwinning bleek niet niet haalbaar tegen een Voorburg dat als titelkandidaat wordt gezien. Volgende week speelt de Thurledeclub op zaterdag bij VRA en volgt zondag het thuispotje tegen Dosti,

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl