Cricketend Excelsior’20 had wel iets goed te maken na de afgang bij VOC vorige week. De Schiedammers toonden veerkracht en waren dichtbij een mooie overwinning. Excelsior’20 kwam tot 180 all out, VCC antwoordde met een winnende 184 voor 6 in 46.4 overs.
De eerst battende Schiedammers zag de eerste 3 batsmen al snel weer aan de kant plaatsnemen. Tim Etman (7), Roel Verhagen (3) en Tom Heggelman (6) hadden geen scores om trots op te zijn. Lorenzo Ingram (30 LBW!) en Joost Kroesen (30) konden net niet loskomen. Een bijdrage van 50 of meer is vereist wil je de 200+ aantikken. Lefgozer Stan van Troost liet zijn bat nog  spreken met 37 runs. De eindscore van 185 all out was redelijk, maar hoogstwaarschijnlijk niet onoverkomelijk voor de ongeslagen koploper van poule B.
Na een snelle 0 zorgde Bas de Leede voor enig herstel met zijn 37 runs. Bij VCC was wel een speler die langer bleef staan een een hoge score bouwde. Logan van Beek werd op 70 not out gestopt. Het fundament was gelegd, hoewel voor de winnende runs nog hard moest worden gewerkt.
Excelsior’20 zal nog flink gas moeten geven om de kampioenspoule te bereiken. Zaterdag komt VRA op bezoek en dat zal waarschijnlijk niet weer voor 57 uitgegooid willen worden als in de heenwedstrijd.

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl