Cricket: Excelsior’20 houdt Hermes DVS op afstand

De met veel belangstelling tegemoet geziene T20-wedstrijd tussen Excelsior’20 en Hermes-DVS werd een opvallend gemakkelijke prooi voor de Thurledeploeg. Na de 139 runs voor 7 wickets voor de thuisploeg kwamen de lichtblauwhemden niet verder dan 108 all out in de 20e en laatste over. ,,Wij waren op de belangrijke momenten,” stelde Excelsior’20-captain Tom Heggelman terecht vast, ,,net wat scheroer. En natuurlijk speelde Lorenzo Ingram met zijn goede batten een belangrijke rol.” Sebastiaan Braat beaamde deze woorden: ,,Hadden wij zo’n coach gehad dan had het heel anders kunnen lopen.”
Onder geweldige omstandigheden werd de stadsderby gespeeld.
Het veld was kort gemaaid en liep als een malle, het graswicket had genoeg leven, de inrichting rond het veld met stoelen op anderhalve meter en het nodige toezicht was door Excelsior’20-vrijwilligers uitmuntend verzorgd. Ruim 300 toeschouwers bij een cricketmatch komt alleen in Schiedam voor.
De spanning vooraf was misschien groter dan tijdens het gereduceerde duel, De gastheren kwamen tot 139 runs en dat was vooral dankzij de ‘zestiger’van Lorenzo Ingram en de rake klappen aan het eind van Rens Heinsbroek (18 not out). Hermes was in het veld bij vlagen slordig en niet scherp genoeg. Zo werd Lorenzo Ingram rond de 30 runs zomaar gedropt. Van de 6 ingezette bowlers was Sebastiaan Braat de enige die meer dan 1 wicket pakte, 2 voor 33 in 4 overs.
De battingbeurt van Hermes kende weinig hoogtepunten. Nummer 1 Ib
yacoobi kwam tot 16 runs en Sunil Verma liet een keurige 40 runs noteren. De beoogde toppers gaven niet thuis en hadden vooral in Tom Heggelman, met 4-20 in 3, een dodelijke bowler. De 2 run outs, door Lorenzo Ingram en Sohail Bhatti, lieten het verschil met de tegenstander doorschemeren. Het doek voor Hermes was eigenlijk bij 45 voor 5 al gevallen. De Topklasser had de Hoofdklasser verslagen, zoals op papier hoort. De kansjes die de gasten kregen werden onvoldoende benut. Excelsior’20 daarentegen liet zien dat kleine kansen een wedstrijd kunnen beslissen.
Ook volgend seizoen zal de derby nog niet in de Topklasse gespeeld gaan worden en zal de T20 de enige mogelijkheid zijn. Net als Excelsior’20 probeert ook Hermes-DVS jeugd langzaam te doen instromen dus wie weet staan binnen afzienbare tijd de twee ‘aartsrivalen in competitieverband tegenover elkaar.
Door de overwinning maakt Excelsior’20 nog kans op kwalificatie voor de volgende ronde in de T20-competitie.

De opgave voor de Hargaploeg was pittig maar zeker niet onoverkomelijk, Wat Excelsior’20 graag wilde en Hermes zeker niet, was de snelle val van wickets.

Door: Ton de Leede
Foto: Johan Korpel


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl