Schiedam maakt zich op voor onvervalste cricketderby

Schiedam – Zaterdagmiddag om 2 uur, op het terrein van Excelsior’20, begint de T20-strijd tussen Excelsior’20 en Hermes-DVS. Maar deze ontmoeting is echt meer dan een gemiddelde wedstrijd op de Nederlandse velden. De diepe haat tussen beide clubs is wel verdreven, maar de wil om te winnen is er net wat meer en de gezonde rivaliteit tussen de supportersscharen is aan alle kanten te voelen. Altijd een ‘clash’ waarbij de winnaar niet valt te voorspellen..
De liefhebbers, ingeschreven volgens de corona-reglementen en in no-time met 300 personen, weten dat de Thurledeploeg en de Hargaformatie de meest intense gevechten leveren. Hoge totalen, beschamend lage scores, vechtcenturies, hattricks, onnavolgbare vangen, prachtige groundstrokes, ducks, zielige drops en verrassende  optredens van umpires. Al deze ingrediënten zitten hoogstwaarschijnlijk ook in de komende thriller tussen het geelzwart en lichtblauw.
Natuurlijk is er op papier een niveauverschil. Excelsior’20 speelt Topklasse, het hoogste dat er bestaat in Nederland en is zelfs regerend landskampioen. Hermes-DVS daarentegen komt uit in de Hoofdklasse, één treetje lager. Al enkele jaren wordt voor promotie gestreden, steeds is er net één ploeg sterker.
Desalniettemin zullen de twee Schiedamse ploegen zaterdag het allerbeste naar boven halen. Of dan van klassenverschil sprake zal zijn is maar de vraag. Eén speler kan het verschil maken, bowlend of battend. Aan beide kanten zijn er acteurs die de heldenrol kunnen grijpen. Die de wedstrijd kunnen doen kantelen. Met T20 gaat het om 2×20 overs, dus lef en snelheid is geboden. Een balletje neerleggen of het bowlen van een wide zijn geen opties. Elke run is er één, maar de vieren en zessen leveren natuurlijk het meest op en worden vanzelfsprekend luid bejubeld door de vaak fel meelevende aanhang langs de lijn.
Tom Heggelman, de succesvolle captain van de thuisclub, stelt dat de twee ploegen aan elkaar gelijk zijn.
,,Er is een verschil in competitieniveau, maar dat telt zaterdag niet. Ook in deze wedstrijd zullen jonge spelers meedoen, zo is de 14-jarige Jelte van Troost van de partij. Maar ook Sohail Bhatti is erbij, hij speelt de T20-potjes mee. De partij staat op zich en kan alle kanten op. Maar natuurlijk gaan we vol voor de winst.”
Volgens weersvoorspellingen is de temperatuur een goede 25 graden met mogelijk soms een bui. De circa 350 geregistreerde aanwezigen, inclusief de spelers en officials, zullen in het chalet en bij verschillende kramen rond het veld een ‘sappie en een happie’ kunnen krijgen.

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl