Cricket: Excelsior’20 is een serieuze titelkandidaat

Schiedam – De cricketers van topklasser Excelsior’20 (10-16) delen na de winst op VCC nog steeds de koppositie met ACC dat afrekende met Quick Haag. De wijze waarop de Schiedammers op het eigen Thurlede afrekenden met de Voorburgse gasten sprak boekdelen. Niemand bij Excelsior’20 waagt hardop te zeggen dat het kampioenschap gloort, maar de ploeg van captain Tom Heggelman is zeker een serieuze kanshebber.

Eerst battend zat het Excelsior’20 tegen VCC niet mee. Openingsbatsman Tim Etman moest vanwege een rugblessure (‘retired hurt’) tijdelijk opgeven en werd opgevolgd door Lorenzo Ingram (23) die te snel voor zijn doen weer vertrokken was. Roel Verhagen, weer terug in het team, bleef eveneens onder de maat en met een tussenstand van 62 in 23 overs was het duidelijk dat meer slagkracht nodig was om een verdedigbaar totaal neer te zetten.

Joost Kroesen en David Woutersen vijzelden het totaal langzaam op naar 126 voor 4 in 37 overs. Kroesen, de voorbije weken met het bat wat tegenvallend, rammelde 38 runs bij elkaar en werd na een bal op het kantje van zijn bat in de slips gevangen. Tim Etman kwam voor hem terug op de pitch en vormde nadat David Woutersen en Tom Heggelman snel weer waren ingerukt, met zijn broertje Niels een koppel. Alleen Tim Etman kon nog weerstand bieden aan de Voorburgse bowlerij en had met zijn 37 runs een aanzienlijk aandeel in de score van Excelsior’20; 192 all out in 49 overs.

VCC kwam nooit in de buurt van dat totaal. Tegen het bowlinggeweld van Tom Heggelman (4 wickets), Rens van Troost (3 wickets)  en Lorenzo Ingram (2 wickets) waren de Voorburgers niet opgewassen. Tim Etman bekeek alles vanaf de boundary en had zich voor het fielden laten vervangen door Remco van Bochoven, speler van het tweede elftal. Er werd messcherp gefield door de Schiedammers bij wie de jonge, getalenteerde Niels ‘Nelis’ Etman zich onderscheidde met twee fraaie vangballen. Ook Lorenzo Ingram en Brandon Parchment kregen met sublieme ‘vangen’ in de slips de handen van het publiek op elkaar.

Voor het totaal van 102 runs zat VCC al weer aan de kant waarmee de wedstrijd al voor de klok van zessen  was beslist. Uitgerekend voor het duel tegen VCC was de wedstrijdbal geschonken door de Schiedamse familie De Leede, waarvan de andere tak aan de Voorburgse Cricket Club is verbonden.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl