Cricketers Excelsior’20 thuis onderuit tegen VOC

Speler-coach Brandon Parchment werd na de wedstrijd voor zijn verjaardag getrakteerd op een ‘flesje’ en taart. ‘

 

Schiedam – Excelsior’20 heeft de cricketwedstrijd in de T20-competitie tegen VOC verloren. Grote totalen werden niet geslagen, maar spannend werd de regio-derby nog wel. De ploeg van captain Tom Heggelman zat voor het schamele totaal van 89 runs al aan de kant. VOC had toch nog acht batsmen nodig om na achttien overs de winst mee naar Rotterdam te nemen (92 voor 8 in 18).

Het eerst battende Excelsior’20 had in Tim Etman met 44 runs een productieve opener en alleen zijn  partner op de pitch Brandon Parchment (11) kwam nog in de dubbele cijfers. Veel werd verwacht van Lenner van Wijk, een nieuweling in de Schiedamse ploeg. Van Wijk, afkomstig uit Zuid-Afrika, was al eens coach van Excelsior’20 en is nu terug als speler. Hij is geëmigreerd naar Nederland en meldde zich weer in Schiedam. Van Wijk was tegen VOC nog niet direct in goede doen en verdween met slechts runs snel weer naar de kant. Ook kanon Lorenzo Ingram kon geen potten breken. Met twee runs achter zijn naam sloeg hij de bal recht in de handen van een VOC’er.

VOC ging eveneens niet best van start. Met een tussenstand van 64 voor 6 in 14 overs rook Excelsior’20 nog een kans. Met name Tom Heggelman was met de bal op dreef en nam in vier overs drie wickets ten koste van 23 runs. Er vielen daarna nog twee wickets, maar nog twee overs te gaan sloeg VOC’er Kamani met een vier de Schiedamse droom aan diggelen.

Ondanks de nederlaag was het toch nog feest op Thurlede. Speler-coach Brandon Parchment (37) werd vanwege zijn verjaardag verrast met taart en een ‘flesje’.

Zondag ontvangt Excelsior’20, gedeeld koploper in de topklasse, het Voorburgse VCC op Thurlede. De wedstrijd begint om 11.00 uur.

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl