Cricketers Excelsior’20: tie tegen Sparta maar wel koploper

De cricketers van Excelsior’20 zijn er in het topklasseduel tegen gastheer Sparta niet in geslaagd de volle buit mee naar Schiedam te nemen. Na een zinderend slot werden de punten gedeeld. De wedstrijd eindigde in een tie; ofwel een gelijkspel. Beide ploegen kwamen tot een totaal van 181 runs.

Andrew Fletcher was bij de eerste battende Spartanen de grote man. Hij hield zijn ploeg op de been en bleef met 72 runs not out. Een ander die aan Spartaanse zijde opviel was Mudassan Bukhari, maar dat was wel in negatief opzicht. De batsman werd op bowlen van Rens van Troost door de umpire LBW gegeven, maar hij kon zich daar totaal niet in vinden. Vloekend, schelden en tierend verliet hij het veld, gooide met zijn helm, gloves en bat en ging langs de kant nog even verder met zijn commentaar. Onduidelijk is of Bukhari voor zijn wangedrag een negatieve aantekening op het wedstrijdformulier heeft gekregen.

De openingsbatsmen van Excelsior’20  – Tim Etman en Roel Verhagen – legden op gedreven wijze een goede basis maar met slechts 24 runs werd Etman in de twaalfde over gevangen en kwam de Thurledeclub in een dip. Lorenzo Ingram, normaliter goed voor een stevige bijdrage, verdween met slechts 1 run achter zijn naam. Ook Branton Parchment (15; caught behind) en David Woutersen (duck; lbw) bleven onder de maat.

Ondertussen werkte Roel Verhagen naar zijn halve century en die sloeg hij ook (51; stumped). Met captain Tom Heggelman en Joost Kroesen op de pitch prijkte de tussenstand van 100 voor 5 in 26 overs op het scorebord. Sparta vocht voor wat het waard was en kreeg Kroesen (20) en kort daarna ook talent Niels Etman (6) goedkoop aan de kant. Met 138 runs (in 37 overs) in de boeken was alle hoop gericht op Tom Heggelman. Hij bracht weliswaar de rust terug, maar werd uiteindelijk met 18 runs achter het wicket gevangen.

De ‘staart’ van Excelsior’20 (Rens van Troost, Umar Baker en Sohail Bathi) zou nog even goed moeten kwispelen om de ploeg uit de penarie te halen. Met het vertrek van Baker (12) was het uiteindelijk aan Van Troost en Bathi om alsnog de zege uit het vuur te slepen.

Met  nog vier overs te gaan moesten 17 runs worden geslagen om de zege veilig te stellen, maar makkelijk was dat niet. Sparta hield flink de druk er op en natuurlijk speelde ook de alsmaar hoger oplopende spanning bij de batsmen mee. Run voor run werd gesprokkeld; een wicket mocht niet meer vallen want dat betekende het einde. De tie werd binnengehaald en de laatste bal van de wedstrijd was nodig voor de winnende run. De run kwam er wel, maar het doel werd niet bereikt. De bal werd gespeeld en op goed geluk werd gelopen. Dankzij messcherp fieldend echter kreeg Sparta Van troost run out en bleef het totaal op 181 steken.

Hoe knap Excelsior’20 zich ook had teruggevochten in de wedstrijd; de tie voelde als een nederlaag. Desondanks nestelden de Schiedammers zich alleen aan kop, want concurrent ACC leed een pijnlijke nederlaag tegen VCC. Zondag speelt Excelsior’20 de uitwedstrijd tegen dat zelfde ACC.

De stand boven in de topklasse: 1. Excelsior’20 (11-17) 2. ACC (11-16) 3. HBS (12-16) 4. HCC (10-14).


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl