Cricket: Excelsior’20 kansloos tegen HCC

Schiedam – Tegen HBS hadden de cricketers van Excelsior’20 de dag ervoor nog een prachtige zege binnengesleept. 24 uur later kreeg Excelsior’20 geen enkel zicht op een overwinning tegen oppermachtige Hagenaars. Excelsior’20 187 all out, HCC 189 voor 5 in 38.3 overs. Door de nederlaag is Excelsior’20 als 3e geëindigd in de kampioenspoule en spelen de Schiedammers aanstaande zaterdag thuis tegen HBS en moet het winnen om weer een stap dichterbij de titel te jomen.
Op Thurlede hanteerde de thuisploeg als eerste het bat. Het eindtotaal stond na net geen 50 overs op 187 all out. Het was weer zo’n dag dat geen enkele batsman losbrandde en iedere speler zo rond de 20 runs bleef hangen. Lorenzo Ingram leek wel door te scoren maar strandde op 43 runs. De HCC-bowlers verdeelden de wickets eerlijk.
Aan bat trok HCC prompt van leer. Nummer 2 Tonny Staal had er goed het oog in en kwam tot 47 runs. Zac Worden liet 67 runs noteren en met nog wat bijdragen passeerden de gasten na 38.3 overs het totaal van Excelsior’20, 189 voor 5. Captain Tom Heggelman wierp 7 bowlers in de strijd, maar het mocht niet baten.
De titelpoule:
A: VCC-HCC
B: Excelsior’20-HBS
Winnaar A gaat direct door naar de finale
Verliezer A speelt tegen winnaar B
De winnaar speelt de finale.
,,Het is heel simpel,;stelt wicketkeeper Roel Verhagen, ,,als je 3x wint ben je kampioen.”

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl