Cricket: Heldhaftig Excelsior’20 verslaat HBS en blijft in titelrace

De cricketers van Excelsior’20 komen zo nu en dan verrassend uit de hoek. In de bosjes van Pex scoorde Excelsior’20 als eerst battend 250 all out. HBS kwam met bat tekort en strandde op 237 voor 9. Morgen (zondag) kan de ploeg van captain Tom Heggelman zich plaatsen voor de finalepoule, zeker door winst tegen HCC.
Op het cricketveld van HBS, dat voor veel sporten geschikt is maar het minst voor cricket, moest de Schiedamse club, inmiddels zonder de vertrokken Brett Hampton, moest batten en zag de eerste 5 batsmen aardig in de dubbels komen. Lorenzo Ingram was weer eens de topscorer met 86. Tom Heggelman opende gedegen, maar wel wat traag met 46 runs runs. Stan van Troost stal de show met 50 runs in 27 ballen, waaronder 4×4 en 3×6. Vanaf nummer 6 staakten de scores, tezamen goed voor 8 runs. 250 runs was het totaal, best aardig maar zeker niet ondoenbaar op het kunstgras.HBS is een onberekenbaar ploegje met op papier enkele klasbakken. Het bowlen en fielden van Excelsior’20 kende hoogtepunten maar zeker ook dieptepunten.
Maar 2 jonge spelers hielpen hun team heel erg aan de zege. Niels Etman pakte 3 wickets en hield zich goed staande. De revelatie van de dag van Luuk Kroesen, de jongste van de 3 cricketende broertjes. Er was een bowler te kort en Lukie kreeg zijn kans In een belangrijke fase van het af en toe wieberende potje hield hij de batslieden verrassend makkelijk in bedwang. Geen wickets. maar de cijfers 0 voor 21 in 10 waren belangrijk in de stagnerende HBS-machine. Het werd eigenlijk nooit spannend omdat Excelsior’20 de regie hield. HBS 237 voor 9.

Morgen op Thurlede: Excelsior’20-HCC

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl