Cricket: Excelsior’20 speelt zaterdag 2 T20-duels bij Voorburg CC

De cricketers van Excelsior’20 hebben hun vrije weekend achter de rug en de batterij is opgeladen voor de competitie, waarin het binnenkort in de kampioenspoule acteert. Maar eerst staat het vervolg van de T20-competitie centraal.
De prachtige overwinning op VOC, in de laatste speelronde van Topklasse poule B, staat bij de Thurledeploeg met enthousiaste aanhang nog vers in het geheugen. Lorenzo Ingram, die de noodzaak begreep, toonde op het juiste moment zijn kwaliteiten. Zijn winnende innings, met stijlvolle 4en en 6en, brachten de cricketers van de Hazelaarweg tot wanhoop. Door de Schiedamse zege mag Excelsior’20 in de kampioenspoule en VOC in de degradatiepoule die over enkele weken starten.
Excelsior’20 staat aanstaande zaterdag weer in het veld voor de tweede ronde van Twenty20 (T20). De 1e speelronde in poule C gaf niet al te veel sores. Tegen hoofdklasser Kampong scoorden de elf van T20-captain Roel Verhagen 165 voor 4 wickets. Kampong, op het eigen graswicket van Floris Jansen, strandde op 138 voor 8.
De 2e partij in Utrecht tegen hoofdklasser Centurions gaf een groot klassenverschil te zien. De 58 runs van de opponent weren in 6.1 overs gepasseerd, 59 voor 1.
Voor de cricketvolgers die graag uitslapen is het programma bij VCC misschien even slikken. Om 10 uur staan de cricketers van Excelsior’20 en VCC al tegenover elkaar. De Voorburgers zijn niet alleen kampioensfavoriet, maar ook voor de T20-schaal. De Schiedammers zijn op tijd bij de les gekomen en wten ook dat één batsman een wedstrijd kan keren.
Na deze op papier aantrekkelijke ontmoeting kan de zwartwitte brigade meteen aan de bak tegen Kampong, om 13.30 uur. De dag wordt om 17 uur afgesloten door VCC en Kampong. Een leuk dagje topsport  op sportpark Westvliet aan de Groene Zoom 20 in Den Haag.

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl