Nederlandse cricket vrouwen bij Hermes DVS langs Namibië

Na de teleurstellende nederlaag tegen Namibië in de eerste T20I stond dinsdagmiddag gelijk de tweede op het programma. Waar de eerste wedstrijd nipt werd verloren, pakte Oranje nu overtuigend de winst: 99-29.

Ondanks de 80 all out in de eerste wedstrijd koos Nederland na gewonnen toss voor batten. Sterre Kalis ging pullen, maar de bal bleef – niet voor het eerst – laag: 15/1. Haar openingspartner Babette de Leede sloeg de bal in de handen van de mid wicket (21/2).

Toen ook Robine Rijke en Juliët Post werden gevangen, waren er na tien overs toch weer vijf wickets down en dreigde een herhaling van het échec van de ochtendwedstrijd.

Een partnership van 48 runs van Heather Siegers (41 uit 40 ballen) en Iris Zwilling (25 uit 31 ballen) voor het zesde wicket bracht redding. Het runnen was niet briljant, maar het goede partnership zorgde wel voor een beduidend betere score dan in de eerste wedstrijd.

Wat ook hielp, was dat Heather maar liefst vijf keer werd gemist. De zesde poging belandde in de handen van de long off. 99/7 na twintig overs.

Innings Namibië

Nederland begon sterk. Iris Zwilling kreeg opener Edelle Van Zyl wederom lbw en de afscheid nemende Marloes Braat cleande de gevaarlijke Yasmeen Khan met een beauty.

Silver Siegers pakte een knappe vang op fine leg. Toen Iris Zwilling haar tweede wicket pakte, stond Namibië op een vrij uitzichtloze tussenstand van 16/4 na vijf overs.

Het was nu zaak door te pakken.
De eerste change had direct het gewenste resultaat toen Silver Siegers Wittmann ving op haar eigen bowlen.

Ook van de andere kant werd een legspinner in stelling gebracht, te weten Caroline de Lange. Met twee fantastische ballen stuurde zij Irene van Zyl en Dietlind Foerster terug naar de spelerstent.

Nederland was on top en maakte het karwei meedogenloos af. Iris, Marloes en Silver namen ieder twee wickets, maar de onbetwiste ster was Caroline de Lange met 4 wickets voor zes runs.

De eerste T20I die maandag verregende, wordt op donderdag 30 juni om 11.00 uur op Voorburg CC ingehaald.

Foto: Mischa Keemink
Bron: KNCB


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl