Cricket: Excelsior’20 start kampioenspoule met zege op kampioen Punjab

Cricketend Excelsior’20 lijkt precies op tijd de juiste vorm te pakken te hebben. Na de T20 zege op Sparta afgelopen zaterdag volgde zondag een verbijsterende overwinning op titelhouder Punjab.

Door Ton de Leede

Excelsior’20-captain Roel Verhagen won de toss en koos voor fielden. ,,Het is makkelijker een totaal te chasen op dit veld. Het is vrij klein en levert veel runs op. En Punjab komt een bowler tekort.”

De keuze leek toch niet reuze, want de thuisploeg denderde op een hoog totaal af, vooral door batsman nummer 3. Coach Vandiar ving de 0 van opener Stephan Myburgh voortreffelijk op. Zijn 142 runs waren een lust voor het oog. De club van voorzitter Sulaiman Tariq eindigde op 281 all out. Hoewel niet goedkoop veroverden Niels Etman en Brett Hampton allebei 4 wickets. De stat van Excelsior’20 aan bat leverde wel runs op, maar kostte ook wickets. Tim Etman (38), en Roel Verhagen (21) kwamen net niet helemaal los. Met Brett Hampton en Lorenzo Ingeam gingen de liefhebbers er goed voor zitten. Schoten, hele harde schoten verdwenen in de struiken. De Schiedamse teleurstelling was even groot bij de val van Lorenzo Ingrams wicket (39). Brett Hampton onderkende zijn taak en liet zijn bat nog wat meer spreken. Alle mensen die eerder dit seizoen beweerden dat hij het batten was verleerd werden flink de maat genomen. De ontketende hardhitter zette een versnelling in waarnaar fieldend Punjab alleen met bewondering kon kijken. Met de 6e bal van de 41e over sloeg Brett Hampton met een rauwe 6 de overwinning binnen voor zijn team. Zelf eindigde de man of the match op 142 not out met 15×4 en 6×6.

Via de achterdeur de kampioenspoule binnen komen en meteen zo’n prestatie neerzetten. Zaterdag horen de Schiedammers gewoon tot de kanshebbers op de finaledag van Twenty20, En ook in de kampioenspoule heeft Excelsior’20 meteen bewezen mee te kunnen doen om de prijzen.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl