Cricket: Excelsior’20 wil zich via winst op Sparta plaatsen voor T20 finaledag op eigen veld

Cricketend Excelsior’20 wacht zaterdag een traditioneel hels potje cricket in de kwartfinale van de Twenty20-competitie bij Sparta. De winnaar plaatst zich voor de finaledag, die vindt uitgerekend plaats op 30 juli op sportpark Thurlede in Schiedam. ,,Deze pot nemen we heel serieus,” aldus T20-captain Roel Verhagen, ,,want we willen er staan op ons eigen veld tijdens de finaledag.”
De kwartfinale tussen Sparta en Excelsior’20 staat niet op zich/ Uit de laatste onderlinge ontmoetingen kwamen de Rotterdammers vaker als winnaar naar boven drijven en ontpopten ze zich als een vervelende opponent. Excelsior’20 plaatste zich in de laatste ‘normale’ competitiewedstrijd voor de winnaarspoule door VOC te elimineren. Sparta mag straks in de degradatiepoule gaan optreden. Opmerkelijk was wel dat Sparta Punjab in de T20-strijd de doorgang benam. Ook een voorbeeld van de wispelturigheid van de roodwitten.
Voor Excelsior’20 was de strijd met VCC onbegonnen werk, maar de enorme uithaal tegen Centurions met een ontketende Brett Hampton (120 not out in een T20!) was een plek als beste 2e een feit. ,,We hebben de T20 vanaf het begin serieus genomen,”vertelt Roel Verhagen, ,,en hebben vooral wedstrijdgericht getraind. De focus staat volledig op Sparta en het is aan ons om ons te plaatsen voor de finaledag.” De toch iets geslonken aanhang van Excelsior’20 verdient wel weer eens een feestje, zeker rond het eigen cricketparadijs.
Zaterdag 23 juli om 15.00 uur:
(A) HBS-ACC
(B) VCC-HCC
(C) VRA-VOC
(D) Sparta-Excelsior’20
Zaterdag 30 juli, 1e partij om 10.00 uur op sportpark Thurlede:
winnaar A-Winnaar C
Winnaar B-Winnaar D
Finale

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl