Cricket: Houdini-act Braat en Statham brengt Hermes DVS de winst

Na 3 weken T20 cricket stond op zondag 10 juli de kraker in de 50-overcompetitie tegen Rood en Wit op het programma. Een wedstrijd om de eerste plek in de Hoofdklasse, naast de eer ook belangrijk voor de startpositie in ronde 2. De punten behaald tegen de bovenste 4 teams in ronde 1 gaan immers mee naar ronde 2. Captain Sebastiaan Braat won de toss en koos ervoor om te fielden. Rood en Wit had het lastig tegen de opening door Roy Numair (0/20/7) en Olivier Elenbaas (3/20/8), de punten kwam maar langzaam op het bord, de wickets vielen, mede door wat onnavolgbare arbitrale beslissingen met een prettige regelmaat en werden verdeeld tussen Sebastiaan Braat (2/30/8), Sahil Khotari (1/31/7.2), Travis Ackermann (3/37/9) en Raja Iqbal (1/12/4).

Toen de nr. 8 op een stand van 124 het veld verliet leek het over en uit met de Haarlemmers, maar het venijn zat in de staart. Pas 49 runs later brak het verzet en was het in de 46e over gedaan. Die laatste 50 runs zouden nog wel eens een probleem kunnen worden, zeker toen de wickets bij Hermes-DVS vielen als rijpe appelen. Ook hier hadden de umpires soms een te grote rol in het spelverloop en ging de vinger te makkelijk omhoog. Resultaat was dat Hermes-DVS zichzelf in de tiende over in een kansloze positie zag gemanouvreerd met een schamele 19 runs op het bord en 5 wickets kwijt. Nick Statham en Sebastiaan Braat stonden voor de enorme taak om niet uit te gaan en in resterende 40 overs de nog benodigde 155 runs te maken.

De schare toeschouwers die de moeite had genomen om naar de Loopuyt Oval te komen of de wedstrijd via de livestream te volgen, zagen deze 2 echte Hermeskisten een topprestatie leveren. Met het hoofd koel en het oog op de bal werd het geloof in de overwinning bij Rood en Wit met elke run een stukje kleiner. Door goed runnen tussen de wickets, af en toe een boundary en wat extra’s kwam het target van 174 steeds dichterbij. Sebastiaan tikte als eerste de 50 runs aan en Nick volgde kort daarop. De moed zonk de Haarlemmers langzaam in de schoenen.

Dat Nick (55) na een partnership van 141 runs op een stand van 160 zijn wicket verloor, zorgde voor een sprankje hoop, maar ook nr. 8 Raja Iqbal hield zijn hoofd erbij en stapte samen met een glunderende Sebastiaan (84*) in de 48e over onder luid applaus als winnaar het veld af, Rood en Wit gedesillusioneerd achterlatend. Natuurlijk kreeg Sebastiaan de Loopuyt Virgin MOTM-award voor zijn captainsinnings, dit keer uit handen van Steven Hartman. De laatste 2 wedstrijden uit de eerste ronde van de 50-overcompetitie speelt Hermes-DVS uit, op 24 juli tegen Groen&Wit en op 31 juli tegen VVV. De rest van het programma wordt daarna bekend gemaakt, de eerste wedstrijd in ronde 2 is op 7 augustus.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl