Cricketers Hermes-DVS blijven winnen

In de laatste wedstrijd van de 2e fase (play-offs) van de Hoofdklasse was Hermes-DVS zaterdag een maatje te groot voor Bloemendaal. Waar het vorige week tegen Rood en Wit nog een echte nagelbijter was, speelde de blauw-witten deze week een ontspannen potje dat voor beide clubs nergens over ging. Immers, Hermes-DVS plaatste zich vorige week al als de nummer 1 voor ronde 3, Bloemendaal bleef ook met winst op de vierde plek. Met een gewonnen toss koos captain Braat ervoor om eerst te batten. Er werd traditioneel langzaam gestart, maar de wickets vielen nu gelukkig pas veel later in de innings.

Dat leverde een eerste partnership op van 43 tussen Ackermann en Kothari. Die laatste liet zich met 13 runs vangen. Ackermann en Ralph Elenbaas bouwden samen aan een volgend partnership, dat eindigde met de val de wickets van beiden op 117, Ackermann (57) ook gevangen, Elenbaas (26) kort daarna run out. Chaudary (1) en Braat (5) bleven niet lang, pas met Statham en Olivier Elenbaas kwamen er weer runs op het bord. Statham (17) ging run out door een direct hit, Elenbaas (46*) batte vervolgens met Taswari Iqbal en Numair de overs uit, naar 198/8. Numair (3/21/6) en O. Elenbaas (1/23/4) opende de bowling voor Hermes-DVS, Bloemendaal ging aanvallend van start maar verloor daardoor al in de eerste 2 overs 2 wickets. Numair pakte daarna ook snel het wicket van de coach.

Door het snelle verlies van 3 wickets zakte de runrate van Bloemendaal, pogingen om te versnellen leidden steevast tot de val van weer een wicket en zo kabbelde de wedstrijd naar het einde in de 39e over. Wickets waren er nog voor R. Elenbaas (1/3/5), Kothari (3/10/4.5) en Ackermann (2/14/8). Deze laatste ontving ook de Loopuyt Virging MOTM-trofee uit handen van John Beijer voor zijn overall goede prestatie. De andere wedstrijd in de play offs tussen Rood en Wit en Quick Haag (wordt gespeeld op zondag) bepaalt tegen wie Hermes-DVS het volgende week zondag om 11.00 uur opneemt voor een plek in de finale van de Hoofdklasse.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl