Cricket: Landskampioen Excelsior’20 neemt afscheid van Tim Etman

Tim Etman kreeg namens Excelsior’20 door voorzitter Luuk van Troost enkele afscheidspresentjes overhandigd, waaronder een  crickethoed.

Met een sfeervolle afscheidsparty hebben de cricketers van landskampioen Excelsior’20 zaterdagavond hun openingsbatsman Tim Etman vaarwel gezegd. De 24-jarige Schiedammer emigreert naar Australië en stapt vrijdag op het vliegtuig.

Etman heeft verschillende malen de winter aangegrepen om in Australië de fijne kneepjes van het cricketvak te leren. ‘Down under’ ontmoette hij ook zijn vriendin met wie hij gaat samenwonen. In Melbourne gaat Etman als sportleraar aan de slag en is hij verbonden aan  Blackburn South, waar hij gaat spelen en de jeugd gaat coachen.

Niet alleen Etmans teamgenoten, maar ook familie en vrienden zwaaiden in het chalet de toekomstig ‘Aussie’ uit. Dat ging met een lach en een traan. Voorzitter Luuk van Troost gaf ‘Timmie‘ namens de vereniging en enkele afscheidscadeau’s mee, waaronder een ingelijste foto van de kampioensploeg.

De cricketvoorzitter memoreerde in zijn toespraak aan enkele hoogtepunten uit de jaren die Etman in het eerste elftal speelde waarmee hij drie keer Nederlands kampioen werd. ,,Acht keer vijftig runs en twee keer een century (honderd runs), waarvan de hoogste score 142 runs was. Etman is dan jarenlang de openingsbatsman van Excelsiors succesploeg geweest, maar blijkt ooit ook als bowler in actie te zijn gekomen. ,,In totaal maar zes overs gebowled en nog een wicket gepakt ook’’, had Van Troost ontdekt.

Grote kans dat het nieuwe cricketseizoen toch een Etman in de Schiedamse hoofdmacht zal uitkomen. Tims jongere broer Niels heeft afgelopen seizoen al aan de topklasse mogen ruiken en speelde enkele duels met het eerste elftal mee. Niels Etman is een getalenteerd bowler aan wie Excelsior’20 nog wel eens veel plezier zou kunnen beleven.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl