Cricketers Excelsior’20 kunnen ’dubbel’ vergeten

De kersverse landskampioen Excelsior’20, die de crickettitel vorig weekend tegen Dosti binnenhaalde, kan de ‘dubbel’ vergeten. De Schiedammers veloren vanochtend de halve finale om het kampioenschap van de nationale T20-competitie. Tegenstander HBS moest tot het uiterste gaan om Excelsior’20 te vloeren en kreeg het team pas in de laatste over door de knieën.
Het eerste battende HBS had op het complex van VCC in Voorburg na twintig overs een totaal van 119 runs bij elkaar geslagen. Coach Brenton Parchment leidde de Schiedamse aanval en had al in de eerste over batsman Zac Elkin (schitterend in de slips gevangen door Lorenzo Ingram) voor nul runs te pakken. Ook zijn opvolger Ferdi Vink moest door toedoen van Parchment zonder runs weer naar de kant. Openingsbatsman Tobias Visée bleef wél staan en sloeg voor HBS 33 runs in de boeken. Zijn teamgenoot Zak Gibson deed het ook niet onverdienstelijk en bleef met 45 runs not out.
Excelsior’20 moest dus 120 runs slaan om in de finale te komen, maar kwam er uiteindelijk 6 te kort. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht: Tim Etman en Brenton Parchment kwamen tot respectievelijk 21 en 26 runs (beiden gevangen), maar na het snelle vertrek van Lorenzo Ingram (0 runs) maakte de Schiedamse ploeg een vrije val. Ook Roel Verhagen (LBW) – altijd goed voor dubbele cijfers – ging zonder runs terug naar de kant. Sanjil Shankar (2; bowled), Tom Heggelman (1, stumped) en Rens van Troost (2; bowled) waren eveneens veel sneller terug bij hun teamgenoten dan gedacht.
Met de stand van 74 voor 7 in 12 overs wist Excelsior’20 dat er een klein wonder moest gebeuren om zich te plaatsen voor de finale.
Umar Baker en Lenert van Wijk moesten met vuurwerk zien te komen om de zege binnen te halen. Bij de stand van 102 runs hadden ze nog vijf overs om het karwei te klaren maar de Haagse bowlerij gaf het tweetal weinig mogelijkheden. Er kwam een spannend slot: met nog 6 ballen te gaan moesten 9 runs worden geslagen voor de winst. Excelsior’20 kwam echter niet verder dan 114 runs. Van Wijk bleef not out met 45 runs.

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl