Wereldsterren Excelsior’20 cricket genieten in Schiedam

Schiedam – Branton Parchment en Lorenzo Ingram. In de kampioensspeech van voorzitter Luuk van Troost, afgelopen zomer, werden ze geprezen voor de rol die ze op Thurlede vervullen: als speler, als coach en als mens. De op Jamaica geboren cricket-globetrotters, gelden als absolute wereldtoppers in hun discipline en kenden elkaar al als international van het West-In- disch elftal. Ook speelden ze samen in de Australische competitie. Maar de wegen van de heren scheidden zich totdat het cricket- bestuur op advies van Ingram, al jaren een graag geziene gast bij de Thurledebewoners, zijn landgenoot naar Schiedam haalde. En daar waren ze afgelopen seizoen zo goed als onafscheidelijk.

Dat was vooral te danken aan sponsor Benk Projects. Die regelde een tijdelijke, riante woning aan het Laagland waar het tweetal met open armen werd ontvangen. Waar voetballers van vergelijkbaar niveau zich vervoeren in bizar dure bolides en zich baden in luxe daar maakte Ingram en Parchment al snel kennis met het nummer 1 vervoersmiddel van Nederland: De fiets. Na een korte workshop waren het stalen ros en de twee onafscheidelijk. Altijd samen, meestal getooid In trainingspak, enorme crickettassen op hun rug, wat onwennig sturend. Soms met boodschappentas van de Lidl aan het stuur.

Een mooi stel,’’ liet een van de wijkbewoners zich tijdens de fotosessie op het plein ontvallen. “Maar ik geloof dat ze beter kunnen cricketen dan fietsen.’’ Dat kunnen ze bij Excelsior’20 beamen. De twee stonden aan de basis van alweer het twaalfde landskampioenschap cricket voor de Schiedammers. Samen met deze twee wereldtoppers, aangevuld met een team dat voornamelijk bestaat uit eigen Excelsior’20 jongens, een prestatie waarvoor een diepe buiging mag worden gemaakt. Niet kort nadat de vlag in top ging stapten de twee weer op het vliegtuig om uit te waaieren naar de mondiale cricketcompe- tities waarin ze ongetwijfeld weer zullen gaan schitteren. En de fietsen? “Haha die zal ik missen hoor!” liet Ingram weten. Om eraan toe te voegen: “Die staan gewoon weer klaar voor volgend jaar. Want ik zal ongetwijfeld weer terugkeren naar deze geweldige club.”

Foto: Mischa Keemink

Dit is een artikel uit het gloednieuwe waterwegsport.nl magazine.
Lees de nieuwe waterwegsport.nl aftrap editie 19/20 nu online of pik hem op bij je sportvereniging ! (Op de cover klikken !)


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl