Cricketers Excelsior’20 alleen aan kop in topklasse

Excelsior’20 is na een zinderend duel tegen directe concurrent ACC alleenheerser in de topklasse van de Nederlandse cricketcompetitie. De ploeg van captain Tom Heggelman moest diep gaan om de winst mee naar Schiedam te nemen.
Excelsior’20 kwam eerst battend in 50 overs niet verder dan 157 runs (voor 7 wickets). ACC strandde in de laatste over en bleef steken op 130 runs.
Het openingspaar Tim Etman (24)/Roel Verhagen (25) ging voortvarend met het bat van start. Alleen Lorenzo Ingram (36) kon daarna imponeren. Brenton Parchment kwam niet verder dan 18 runs maar hij revancheerde zich in de tweede inning als bowler en nam drie wickets. Ook Ingram eiste drie Amstelveense scalps, Batthi twee.
Fieldend zette Excelsior’20 ACC van meet af aan onder grote druk. De thuisploeg bleek daar niet tegen bestand. De bowlers Ingram, Parchment, Batthi, Heggelman en van Troost gaven niks weg en werden perfect gesteund door de hypergemotiveerde teamgenoten die de ena fraaie vang in het verre veld (Tim Etman) afwisselden met een sublieme run out (Niels Etman). Brenton Parchment onderscheidde zich met een fantastische eenhandige vang en Lorenzo Ingram deed dat met een slimme run out waarmee uiteindelijk het doek viel voor ACC.
Excelsior’20 staat nu alleen aan kop en geeft drie punten voorsprong op ACC. Zondag ontvangen de Schiedammers het Rotterdamse VOC op Thurlede.

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl