Curaçao Neptunus prolongeert nationale honkbal titel

De honkballers van Curaçao Neptunus zijn vandaag voor de zesde keer op rij en de negentiende keer in de clubhistorie kampioen geworden van Nederland. Voor de tweede keer ooit wist een team terug te komen van een 2-0 achterstand in de best-of-seven van de Holland Series. In de zesde wedstrijd uit de best-of-seven tegen L&D Amsterdam trok het Rotterdamse Curaçao Neptunus met 0-3 de beslissende winst naar zich toe. Stijn van der Meer werd na afloop uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Holland Series.

Terwijl Neptunus voor aanvang de gedoodverfde favoriet was, nam L&D Amsterdam een 2-0 voorsprong in de serie door de eerste twee wedstrijden in eigen huis te winnen. De drie daaropvolgende wedstrijden werden in Rotterdam gespeeld en daar waren juist de Neptunianen weer heer en meester. Op zondag werd Game 6 gespeeld op het Sportpark Ookmeer in Amsterdam.

Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op. Werpers Elton Koeiman (Neptunus) en Kyle Ward (Amsterdam) hielden de beide slagploegen onder controle. In de achtste inning bood een zeer dure veldfout bij de Amsterdammers Curaçao Neptunus de kans om een 3-0 voorsprong te nemen. Met deze voorsprong op zak gooide international Kevin Kelly de wedstrijd in het slot en zo prolongeerde Curaçao Neptunus wederom de titel.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl