Honkballers Schiedam winnen ook laatste competitieduel

Honkbal – Even leek het erop, dat het Bredase Jeka de honkballers van Schiedam een moeilijke zondagmiddag zou bezorgen. De bezoekers namen namelijk gelijk al in de eerste slagbeurt een voorsprong van 0-3. Maar uiteindelijk stelde de Schiedamse kampioen orde op zaken en won ruim met 12-5.

Coach Gershwin Hernandez had Roeland Offermans als startende werper op de heuvel geposteerd. In zes innings gooide de Schiedamse routinier zeven maal 3-slag en kreeg hij zeven honkslagen tegen. Daarna werd hij op de pitcherplaat vervangen door Yardi Roodbol, waarna een andere andere routinier, Stefan Droog, de laatste innings uitgooide.

Totaal sloegen de Schiedammers twaalf honkslagen. De helft daarvan kwam van de knuppels van Leon Korpel en Roeland Offermans. Beiden sloegen drie hits, waaronder Roeland Offermans zelfs twee triples.

Het was voor SV&HV Schiedam de laatste competitiewedstrijd. Balans: 19x winst en 3x verlies. De nummer 2 van de competitie volgt met 10 punten minder op ruime afstand.

De Schiedamse honkbalploeg resteert nu nog een wedstrijd tegen de kampioen van de andere eerste klasse. De winnaar daarvan mag zich Nederlands Kampioen Wedstrijdsport noemen. Deze wedstrijd wordt aanstaande zaterdagmiddag gespeeld op het complex van Hoofddorp Pioniers. De tegenstander is HCAW. Aanvang 14.00 uur.

Foto: Judith Droog

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com