Dames HC Schiedam naar kwartfinale Silver Cup

 

Houten – De dames van Schiedam zijn aan een zeer succesvolle reeks bezig. Niet alleen in de competitie, waar promotie naar de overgangsklasse binnen handbereik ligt, maar ook in de beker blijven de dames zegevieren.

Vandaag werd er gewonnen met 1-4 van Houten, waartegen het openingsduel van de competitie dit seizoen met 3-4 verloren ging. Schiedam, dat meer dan 100 toeschouwers had meegenomen, kwam zoals bekend fel uit de startblokken. Dit resulteerde in een snelle voorsprong van Myrna Tanis. Een goed spelend Schiedam beloonde zichzelf met een comfortabele 0-2 door Sarah Oosterom. Vlak voor rust kwam de spanning ietwat terug in de wedstrijd nadat Anouk van Collenburg werd gepasseerd. In de tweede helft stelde een zeer volwassen Schiedam orde op zaken en via treffers van Shaquille Warren en Myrna Tanis werd een zeer terechte overwinning geboekt. Door deze zege hebben de dames nu de landelijke kwartfinales gehaald.

Een dolblije Coach Karlijn Petri sprak toch van een moeilijke wedstrijd. “Zij speelde voornamelijk met hoge ballen waardoor wij terugedrongen werden. Hierin zijn wij wel rustig gebleven. Ook hadden we totaal geen last van stress na die 1-2. Uiteraard was het wel lekker dat wij al snel op voorsprong kwamen. Wij hebben echt heel hard geknokt voor dit resultaat vandaag. Echt ik ben supertrots op de meiden”, sprak Petri die zich in het feestgedruis ging storten.

Komende zondag spelen de dames wederom een uitwedstrijd. Mede promotie kandidaat Schaerweijde is dam in de competitie de tegenstander.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com