Nederlaag dames HC Schiedam tegen Schaerweijde

 

Zeist – Na het succes van afgelopen vrijdag, waar HC Schiedam de kwartfinale van de Silver Cup behaalde, volgde nog geen 40 uur later de eerste nederlaag van dit kalenderjaar. Mede promotie-kandidaat Schaerweijde wist de Schiedammers met 3-1 te verslaan. Met nog vier speelronden te gaan, behouden de dames door gunstige uitslagen op andere velden een voorsprong van 8 punten op de nummer vier.

Met de vermoeidheid in de benen was het voor de Schiedammers lastig het spel te bepalen, zeker tegen een sterke tegenstander als Schaerweijde. Toch wist Febe Brouwer een achterstand vlak na rust ongedaan te maken. In een hectische slotfase waarin Schiedam twee gele kaarten ontving, wist de thuisploeg alsnog Schiedam te verslaan.

Coach Karlijn Petri gaf aan dat Schaerweijde een hele goede ploeg is. “Zij zijn echt wel wat verder dan wij. Toch hebben we vandaag een goede wedstrijd gespeeld en kwamen wij ongelukkig op achterstand. In de tweede helft speelden we prima en na de 1-1 hadden we zelfs kansen op een voorsprong. Na de twee gele kaarten en wij dus met negen tegen elf speelden was het teveel voor ons, toch zijn wij een stap dichterbij Schaerweijde gekomen, want in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen waren zij veel beter dan ons. Kortom zij zijn technisch een stap beter en je mag van hen verliezen. Nu gaan we uitkijken naar volgende week, voor de thuiswedstrijd tegen DES”, sprak Petri.

 

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com