Dames HC Schiedam verstevigen derde plaats

Zeist – Na de bekerzege van afgelopen vrijdag (0-3 tegen Roomburg), hebben de dames van Schiedam wederom een grote zege geboekt. Naaste concurrent Phoenix werd in Zeist met 2-5 verslagen. Door deze overwinning staan de dames nu nog vaster op de derde plaats, welke aan het eind van het seizoen recht geeft op promotie naar de overgangsklasse.

Schiedam begon tegen Phoenix, waar de dames in Schiedam al met 6-0 van wonnen, wederom voortvarend aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een 0-2 voorsprong binnen het kwartier door doelpunten van Marije Kloppenburg en Robin Hilhorst. Een gretig Schiedam bleef de wedstrijd bepalen en liet geen spaan heel van de tegenstander, want voor rust werd via Iris Schouwstra en een eigen doelpunt een 0-4 voorsprong geboekt. Na rust lieten de dames de touwtjes wat vieren en was alleen de 1-5 van Sarah Oosterom het vermelden waard.

Coach Karlijn Petri was uiteraard dik tevreden. “We speelden de eerste helft heel erg goed en maakten al snel de 0-1. Phoenix zit niet in een lekkere fase en na die openingstreffer zag een wat breken bij hen. Het stond wel 0-4 met rust, maar had ook zomaar veel hoger kunnen zijn, want we hadden Phoenix echt kapot gespeeld. De tweede helft verslapte wij wat, maar met die voorsprong is dat ook weer logisch. We staan nu nog vaster op de derde plaats inderdaad, maar ik hoop dat we niet zenuwachtiger gaan spelen. We kunnen nog iedere week groeien en doorontwikkelen met deze groep waar ik zeer trots op ben”.

Zondag 25 maart spelen en dames wederom een uitwedstrijd. In Delft zal dan gespeeld worden tege. DSHC.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com