Dapper Kethel Spaland (za) krijgt te weinig tegen koploper

 

Hellevoetsluis – Bijna hadden de Schiedammers hun eerste overwinning van het seizoen geboekt, echter kwam koploper Nieuwenhoorn in blessuretijd op gelijke hoogte tegen een sterk Kethel Spaland.

Na de deceptie van afgelopen week (0-4) verlies tegen Zuidland, kwam Kethel Spaland veel beter voor de dag. Met een wat behoudender spelopvatting, maar ook met veel meer inzet en beleving, speelde het wellicht zijn beste wedstrijd van het seizoen. Nadat de openingsfase voor de Nieuwenhoorners was, kwam Kethel Spaland brtutaal op voorsprong via Miletson Silva de Freitas. Na deze openingstreffer, namen de Schiedammers het heft over en was het diverse malen gevaarlijk. De verdediging, met een ijzersterke Alexander van der Swaluw had de wedstrijd onder controle en ook het op middenveld, met uitblinkers Tim Oosterwaal en Boy Bronkhorst werd de slag gewonnen.

Na de 0-1 voorsrpong met rust ging de thuisploeg aanvallender spelen, waardoor Kethel Spaland ruimte kreeg voor gevaarlijke counters. Invaller Dylan Adelaar, had wellicht uit één van deze uitvallen de beslissing kunnen maken. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Michel Zuur, zijn ploeg te redden met een mooie safe, echter een minuut later volgde alsnog de kater, nadat de thuisploeg op gelijke hoogte kwam. Aan deze treffer hing een buitenspelluchtje, echter wuifde de warrige scheidsrechter alle protesten weg. Ondanks dit zure puntverlies, kan Kethel Spaland terugkijken op een zeer goede wedstrijd en zullen de Schiedammers echt nog wel veel punten gaan pakken.

Trainer Peter van Buren vond het zuur dat het 1-1 geworden is. ,,Ik vind dat de scheidsrechter veel te lang heef laten doorgaan. Ik heb echt niets met scheidsrechter, maar als hij dan na de wedstrijd kangs mij loopt en roept succes hè trainer, tja…. waarom roept die man dat. Ik kan daar slecht tegen. De ploeg heeft wel laten zien wat ze kunnen. We hebben gewoon kansen op de 0-2 gehad. Verleden week hadden we met een verkeerde tactiek gespeeld, dus meer met de druk naar voren. Wij hebben een ploeg die snelheid heeft en daar moeten we gebruik van maken. Deze week weer keihard trainen en dan volgende week maar tegen CWO”.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com