Kethel Spaland (za) zakt door ondergrens

 

Schiedam – Kethel Spaland heeft vanmiddag geen visitekaartje afgegeven. De Schiedammers, dit seizoen weer uitkomend in de tweede klasse, verloor in eigen huis kansloos van Zuidland met 0-4. Door deze nederlaag blijven de Schiedammers steken op twee punten en zullen zij uit een vaatje moeten tappen, willen zij niet teruggezet worden naar een niveau lager.

Voorafgaand de wedstrijd stond Zuidland maar twee punten achter de Schiedammers, maar van dit minieme verschil was tijdens de wedstrijd geen enkele sprake. De gasten waren heer en meester, wonnen iedere tweede bal en wisten met vlot combinatiespel eenvoudig door de Schiedamse defensie te komen. Zodoende stond het na 29 minuten spelen al 0-3 voor de gasten en was de wedstrijd feitelijk al gespeeld. Zonder verdere doelpunten werd de rust bereikt, wat voor de thuisploeg als een verlossing kwam.

Na de verplichte onderbreking toonde de thuisploeg geen enkele verbetering. Het bleef mat en tam spelen en de aanvallers van Zuidland hadden een kostelijke middag. Alleen Schiedamse doelman Michel Zuur haalde zijn niveau. Alleen een hem was het te danken dat de score niet veel groter uitgevallen was. Ondanks enkele wissels bleef de thuisploeg tobben en straalden de spelers uit dat zij uitkeken naar het verlossend fluitsignaal. Een kwartier voor tijd wist Zuidland toch nog eenmaal te scoren tegen Kethel Spaland, dat zoals het vandaag speelde totaal niets te zoeken heeft in de tweede klasse.

,,Het had vandaag wel 0-10 kunnen worden”, opende verliezend trainer Peter van Buren. ,,We hebben geen enkele kans gecreëerd en zijn op alle kanten afgetroefd. Het is geen off-day geweest vandaag. Er is wel meer aan de hand in de ploeg en daar moet je als trainer een vinger achter proberen te krijgen. Beleving en strijd dat kan ik ze niet geven, dat moeten ze echt zelf doen. Ik heb het ook niet goed gedaan. Misschien heb ik het wel niet goed neergezet, maar er komt nu wel een moment dat er spelers gaan sneuvelen“, aldus een ontgoochelde Van Buren.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com