Eerste gewin is kattengespin, een gezegde voor vele zaken…. Ook voor de “Wooning Zesdaagse” toepasbaar, natuurlijk. Het koppel Niki Terpstra Youri Havik is dan wel de gedoodverfde favoriet voor de winst van deze 39ste editie van de ‘Zes’ van Rotterdam, maar daar dient nog wel eerst voor gekoerst, gestreden te worden. op de openingsdag schoot dit favoriete koppel in ieder geval vrij fors uit de startblokken om alvast de 1e koppelkoers winnend af te sluiten.

De Zesdaagse startte overigens met een domper voor Jan-Willem van Schip, want hij diende vanwege ziekte forfait te geven. En dat betekende voor de organisatie even improviseren. De beoogde kompaan voor Van Schip, de geroutineerde Spanjaard Sebastian Mora, kreeg in de Zwitser Claudio Imhof een talentvolle vervanger aan zijn zijde, terwijl uit België Milan van den Haute werd ingevlogen om de Zwitser Lukas Ruegg zes dagen te vergezellen. In een nog wat magertjes gevuld, maar sfeervol Ahoy bleek aan het eind van de avond dat deze vers gevormde koppels vooralsnog geen potten konden breken.

Wie wel een goede vorm toonden was het nog jonge koppel Tim Torn Teutenburg (Dui.) en onze landgenoot Philip Heijnen (5e na dag één!). Heijnen onderscheidde zich bijvoorbeeld met verve achter de derny’s. Zo rond 23.30 uur kon het resultaat van deze 1e dag opgemaakt worden met Niki Terpstra en Youri Havik inderdaad nog steeds aan de leiding. Zij konden derhalve het hotel opzoeken met 1 ronde bonus op het Belgische koppel Lindsay de Vylder/Jules Hesters, onze landgenoot Vincent Hoppezak aan de zijde van routinier Elia Viviani (It.) én het duo Roger Kluge (Dui.)/Cees Bol (Ned.). Terpstra/Havik vergaarde daarnaast ook de meeste punten (100), hetgeen altijd een handige buffer is indien koppels zich aan het eind van het festijn in dezelfde ronde bevinden. Maar, het einde is nog ver…..zondag in de namiddag eindigt het spektakel immers pas.

Door: Leo Kattestaart


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl