Deltasport onderuit tegen Heinenoord

De wedstrijd tussen Heinenoord en Deltasport begon met een minuut stilte voor de inmiddels na een ernstige ziekte overleden Sander Molenaar. Ieders gedachte gingen uit naar deze sympathieke speler van Katwijk en Delta.

Maar eerst de ontwikkelingen binnen Delta. Diego Liefden geblesseerd. Nathan Martina weer terug na een blessure en dan komt het: de tuchtcommissie van de KNVB heeft Jimmy van der Vaart  na de rode kaart in de wedstrijd bij SHO ten onrechte voor drie maanden geschorst.

Dan de wedstrijd vandaag. Heinenoord zette direct druk op de verdediging van Delta  en kregen een enorme kans uit een vrije schop voor de zestien spatte de bal van de lat terug in het veld. Daarna nam Delta het initiatief Jordao Pattinama met een schot op het doel Vladislav Smirnov bijna doelpunt uit buitenspel positie maar dan komt Marrunchen Zimmerman die de bal in het doel kopt 0-1.

Toch bleef Heinenoord aandringen en was er veel balverlies van Delta. Na uit een vrije schop voorgegeven bal van Heinenoord die in zijn geheel werd gemist en vlak voor het doel van Kevin de Kok langs gleed  werd de ruststand bereikt van 0-1.

Na de thee kwam Heinenoord  zeer fel in de aanval en na 14 minuten spelen werd de gelijkmaker door Marvin Strik gescoord 1-1. Daarna weer heel veel balverlies  door Delta  er komt geen bal goed aan. Ook bij Heinenoord rammelde het regelmatig maar werd wel sterker en nam in die fase het initiatief en bleven druk zetten weliswaar weer door veel balverlies op het middenveld van Delta en  met de bekende lange ballen. Invaller Nichy Fortes kwam van links goed door maar het was Heinenoord die weer na het zoveelste nodeloos balverlies op het middenveld de bal eenvoudig  de zestien in kon lopen en scoren. Dat was echt een kadootje en Sander de Heus benutte de kans feilloos. En weer na zo’n situatie was het Arif Irilmazbilek die de verdediging totaal wegspeelde en kreeg alle kans de 3-1 te scoren.

Ton Pattinama probeerde door de wissel van de beide zonen nog iets terug te doen maar de invallers Derk Dupon en Burak Gumus konden er niets meer aan veranderen eindstand 3-1

Foto: Esther Hulspas
Tekst: Frans de Jong

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl