Deltasport speelt gelijk in de ‘zandbak’


VLAARDINGEN – Deltasport heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan de ontmoeting met Die Haghe. Op de eigen grasmat, waar een enorme hoeveelheid zand op lag, werd het 2-2. Alle vier de doelpunten vielen in de tweede helft.

Beide ploegen hadden het zwaar in de eerste helft, en moesten zichtbaar wennen aan de door de gemeente met zand bezaaide grasmat. De bal rolde en stuitte amper, daardoor was het voor beide partijen lastig voetballen. Echte grote kansen zagen de aanwezige bezoekers in de eerste helft dan ook niet.

Maar in de tweede helft werd dit ruimschoots goed gemaakt. Deltasport kwam na rust sterk uit de kleedkamer. Na amper één minuut spelen was Edinho Pattinama dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal mistte richting en verdween naast het doel van keeper Bas Drost. Even later was het aan de andere kant wel raak: na een fout in de opbouw opende de bezoekers tegen de verhouding in de score, 0-1. Deltasport liet het er niet bij zitten en kwam vrij snel terug in de wedstrijd. Aanvaller Dikkie Bontes kon vanuit een afgemeten voorzet vanaf de linkerflank feilloos binnenkoppen, 1-1. Er ontwikkelde zich een vermakelijke tweede helft, waar beide ploegen kansen kregen om de voorsprong te pakken. Die Haghe pakte via een strafschop de leiding, 1-2. De Vlaardingers lieten het er echter niet bij zitten en toonden opnieuw veerkracht. Invaller Steve Kot bereikte zo’n tien minuten voor tijd met een splijtende dieptepass spits Jordao Pattinama. De aanvoerder maakte zich knap vrij van zijn directe tegenstanders en passeerde doelman Drost met een hard schot , 2-2.

In de resterende minuten kreeg vooral Deltasport de mogelijkheid om de volle buit over de streep te trekken. Onder meer diezelfde Jordao Pattinama was dichtbij zijn tweede van de middag. Zijn vrije trap -op de rand van het strafschopgebied- strandde echter in de muur. Zo bleef het 2-2 in de Broekpolder.

Door dit gelijke spel staat Deltasport achtste in de eerste klasse B. Volgende week gaat de ploeg van trainer Ton Pattinama op bezoek bij nummer zes Westlandia.

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl