Dervisoglu leidt Sparta naar eerste competitiezege

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft op het eigen Kasteel FC Volendam weten te verslaan. De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser won met 2-0. Aanvaller en basis debutant Halil Dervisoglu scoorde beide treffers.

Na zeven minuten was er een eerste serieuze mogelijkheid. Aanvaller Lars Veldwijk stoomde snel op aan de rechterkant. Zijn schot ging rakelings voorlangs. Even later was diezelfde Veldwijk opnieuw dichtbij toen Volendam slordig was in de defensie. Uiteindelijk wist de boomlange captain niet te scoren. De aanvaller kreeg even later nog twee mogelijkheden om de score te openen, maar het vizier stond niet op scherp. Ook Royston Drenthe was uit een vrije trap, op de rand van de zestien meter dichtbij. Zijn inzet ging net naast.

In de tweede helft begon Sparta goed. Aanvaller Halil Dervisoglu schoot vanaf de linkerkant net over. Twee minuten later was het wel raak. Een soortgelijke aanval werd nu wel keurig afgerond door de aanvaller met Turkse roots. Hij tekende voor zijn eerste competitiegoal in het shirt van Sparta. De ploeg van oefenmeester Henk Fraser werd steeds gevaarlijker. Vleugelaanvaller Mohamed Rayhi was dichtbij een verdubbeling van de score, maar kopte de bal al vallend over. Sparta kwam er vaker doorheen en dreef Volendam vaak op eigen helft, maar aan de afronding schortte het bij de Spangenaren. Vijf minuten voor tijd was het wel voor de tweede keer raak. Het was opnieuw Halil Dervisoglu die wist te scoren en zo zijn basisdebuut bekroonde met twee treffers. Mohamed Rayhi was korte tijd later nog dichtbij de 3-0, maar hij zag zijn inzet hard op de doelpaal uiteenspatten. De Rotterdammers probeerden het nog wel, maar er werd niet meer gescoord. Zo bleef het 2-0 op Het Kasteel.
Foto: Mischa Keemink/VKSportphoto

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl