‘Donderdagavond duidelijkheid voor De Graafschap en Cambuur’

SC Cambuur en De Graafschap krijgen donderdagavond rond 19.00 uur te horen of ze alsnog een ticket krijgen voor de eredivisie. De voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht doet dan uitspraak in het kort geding, dat de clubs vorige week hadden aangespannen tegen de KNVB. Valentijn Driessen (foto) begrijpt de twee clubs niet.

Beide clubs zijn van mening dat zij recht hebben op promotie omdat zij als eerste en tweede genoteerd stonden in de Keuken Kampioen Divisie op het moment dat de competitie vanwege het coronavirus werd beëindigd. De KNVB voelt niets voor een eredivisie met twintig clubs. Volgens Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf zijn beide clubs bezig met een heilloze missie. Hij ziet niets in de rechtszaak van de twee clubs tegen de KNVB. ,,Ophouden met die twee clubs. Werkelijk waar, dan zitten die twee directeuren (Ard de Graaf en Hans-Martijn Ostendorp – red.) bij Beau, afgelopen vrijdag. En dan hebben we het over het imago van het betaalde voetbal”, aldus Driessen in een reactie bij Veronica Inside.

Korte metten

Driessen is spreekt zijn verbazing uit over het optreden van de beide directeuren. ,,Dan vertelt die meneer van Cambuur waarom RKC moet degraderen en waarom RKC geen rechtszaak mag aanspannen. Dat is toch zijn zaak helemaal niet? Waar bemoeit hij zich mee? En vervolgens laten ze de helft van de argumenten weg om hun eigen zaak te bepleiten. Ik denk dat de rechter er hele korte metten mee maakt”, aldus Driessen.

Beroep

Als de voorzieningenrechter zijn uitspraak heeft gedaan, kunnen alle partijen ook nog daartegen beroep aantekenen. Cambuur en De Graafschap kunnen hun gelijk ook nog proberen te halen in een algemene ledenvergadering van de KNVB.

Door: Haaglandenvoetbal
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl