Dragan Culic: “ARBO Rotterdam draagt Rotterdamse sport warm hart toe”

Rotterdam – Als er één Rotterdams bedrijf in een adem genoemd kan worden met de Rotterdamse topsport dan is het wel ARBO Rotterdam. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in alle soorten veiligheid, kwaliteits en milieucursussen/opleidingen/bedrijfscertificeringen en zowel landelijk als over de hele wereld een groot aantal tevreden klanten mag begroeten is al sinds de oprichting als sponsor actief in het Rotterdamse sportlandschap. Grote man achter ARBO Rotterdam is de bevlogen oprichter/eigenaar en sportgekke Dragan Culic. “Door middel van het ondersteunen van de Rotterdamse sport kunnen wij als ARBO Rotterdam iets doen voor de maatschappij. Dat vind ik zeer belangrijk,” stelt hij.

ARBO Rotterdam
Wie het mooie pand van ARBO Rotterdam, aan de kleiweg 343 in Rotterdam binnenwandelt, wordt gelijk getrakteerd op de mooiste sportfoto’s. In elke ruimte hangt wel een verwijzing naar een sporter of club die door de Rotterdammers wordt gesteund. Culic is dan ook trots op de samenwerkingsverbanden. “ARBO Rotterdam heb ik samen met mijn vrouw Ellis Smoor in 2001 opgericht. Van huis uit ben ik een echte Spartaan en ik wilde graag wat doen voor de club om ze vooruit te helpen. Vanaf het begin dat ARBO Rotterdam het levenslicht  zag zijn wij sponsor van Sparta geworden. Zodoende ben ik in het sponsorwereldje gerold,”  Steekt de 58-jarige eigenaar van wal.

Volleybal
“Van het een komt het ander en inmiddels zijn wij met ARBO Rotterdam in heel wat disciplines actief. Ik ben echt een bevlogen sportliefhebber en vind alle sporten geweldig om te zien maar mijn hart ligt echt bij het volleybal. Wij zijn dan ook vanaf 2012 t/m 2017 naamgever en hoofdsponsor geweest van Volleybal Rotterdam waarmee we in de eredivisie uitkwamen. Sommige jongens, die toen actief waren hebben via ons de absolute volleybaltop bereikt. Kijk bijvoorbeeld naar Wessel Keemink, die heeft bijna 100 interlands achter zijn naam staan en speelt nu bij Modena in Italië bij een van grootste clubs van de wereld. Ook de Australische international Max Stapels speelde bij ons. Als ik beide jongens dan terugzie op het WK ben ik echt trots. Op dit moment zijn we nog steeds shirtsponsor van Fusion Rotterdam Volleybal waar ook mijn dochter inmiddels met veel passie aan het volleybal is geslagen. Overigens is ook mijn gezin helemaal gek van sport en zijn we vaak met z’n drieën op pad, geweldig om ze aan mijn zij te hebben langs de lijn,” aldus de familieman.

Rotterdam verdient goede sportteams die op goed niveau spelen. Daarom steunen wij clubs, sporters of organisaties die dit mogelijk maken. Hun harde werk moet worden beloond!
      – Dragan Culic. –


Grote Rotterdamse drie
Waar het sponsoravontuur begon op het Kasteel is de vonk uiteindelijk toch ook een beetje overgeslagen naar die twee andere grote clubs in Rotterdam. “Wij zijn met ARBO Rotterdam één van de weinige bedrijven die bij alledrie de Rotterdamse BVO’s actief is. In mijn hart ben ik Spartaan maar dat betekent niet dat ik niet kan genieten van Excelsior en Feyenoord. Ik heb veel klanten bij beide clubs die vaak vroegen of ik iets wilde doen bij de club. Uiteindelijk dacht ik waarom niet?

Steun
Naast het volleybal en het voetbal kunnen ook de handballers van het Rotterdamse HARO onder de naam ARBO Rotterdam, dat uitkomt in de eerste divisie en de waterpoloërs van het Rotterdamse SVH (eredivisie) rekenen op de steun van Culic. Of dat nog niet genoeg is, steunt ARBO Rotterdam sinds een paar jaar het maatschappelijk initiatief van Luigi Bruins en Ryan Koolwijk die met hun organisatie NNF Sports de kracht van het voetbal gebruiken om te verbinden op alle niveaus. Para-olympiër Handbiking Tim de Vries maakt de indrukwekkende lijst compleet.

“Het zijn sporten, sporters of organisaties waar zo ongelofelijk hard moet worden getraind of gewerkt om een bepaald niveau te bereiken. Vanuit de gemeente komt steeds minder financiële steun om de sport in Rotterdam op een goed niveau te houden. Ik vind dat een grote stad als Rotterdam goede sportteams verdient die op goed niveau spelen. Daarom steun ik deze clubs, sporters of organisaties. Hun harde werk moet worden beloond.”

Foto: ARBO Rotterdam/Pim Waslander


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl