Enorme tik voor Kethel Spaland (za)

Zuidland – Keihard is de nederlaag tegen Zuidland aangekomen bij Kethel Spaland. De Schiedammers verloren de degradatiekraker in- en tegen Zuidland met 6-4. De Schiedammers zien hierdoor het degradatiespook naderen. Met nog zes wedstrijden te gaan, zal Kethel Spaland vol aan de bak moeten, wil het niet terugzakken naar de derde klasse.

Net als vorige week liep Kethel Spaland al snel achter de feiten aan, want het kreeg weer twee vroege treffers te incasseren. Toch scoorde Kethel Spaland snel tegen al was hier de hulp van de tegenstander, die zijn eigen doelman passeerde, voor nodig. Na een half uur spelen werd de marge weer vergroot naar twee en leek Kethel Spaland al verslagen temeer de Schiedammers niet wisten te creëeren en veel ruimte op het middenveld weggaven. Vlak voor rust kwam het toch nog tot scoren. Dimitri Hooftman nam een vrije trap net over de middellijn, deze werd totaal verkeerd ingeschat door de goalie van Zuidland; 3-2.

Kethel Spaland, dat momenteel niet barst van het zelfvertrouwen, zal in het resterende programma uit een ander vaatje moeten tappen. Er zal meer strijd geleverd moeten worden dan wat het vandaag op het veld liet zien. Komende zaterdag 5 april is de eerste mogelijk voor Kethel Spaland om de ook vandaag weer trouwe fanschare te laten zien, dat zij in de tweede klasse thuishoren. DCV uit Krimpen aan de IJssel is dan de tegenstander.

Vanmiddag was bijna iedere kans van de thuisploeg een doelpunt. Hierdoor wist Zuidland aan het begin van de tweede helft de score naar 4-2 te tillen. In de hectisch slotfase van de wedstrijd was het eerste woord voor Kethel Spaland. Een handsbal binnen de zestien werd beloond met een strafschop en een rode kaart voor Robert Michilsen van Zuidland. Dimitri Hooftman benutte deze buitenkans; 4-3. Kethel Spaland ging naarstig op jacht naar de gelijkmaker die wel in de lucht hing. Echter een korte omderbrekimg van de wedstrijd (wegsturen van de grensrechter van Zuidland en wachten op vervanger) deed de Schiedammers geen goed. Binnen een minuut na de hervatting kwam het tiental van de thuisploeg op 5-3, waarna Ruben de Vries vlak voor tijd de 5-4 scoorde. Een slotoffensief en de nodige risico’s achterin leverende geen punt op, het kreeg zelfs in blessuretijd de definitieve nekslag; 6-4.

In de eerste helft werden we op het middenveld overlopen ‘opende trainer Peter van Buren. ‘Onze backs hadden het vandaag heel erg lastig tegen hun directe tegenstanders. Wij leverden daarnaast ook bijna iedere bal in bij de tegenstander. Ook de tweede helft was niet best. Deze nederlaag komt zeer hard aan. Ik maak ik mij wel zorgen, ja. We zitten nu niet in de positie waarin goed voetbal gevraagd wordt, maar wel waarin de duels gewonnen moeten worden. We laten nu alles toe’ aldus Van Buren ontgoocheld.

Ook Dimitri Hooftman was zwaar teleurgesteld. ‘Er wordt wat anders van je gevraagd bij dit voetbal. Enige pluspunt is dat je een goal meer maakt, maar we maken het onszelf weer moelijk door snel een tegentreffer te krijgen. We moeten nu allemaal even in de spiegel kijken’.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com