Kethel Spaland pakt punt tegen DCV

Schiedam – Kethel Spaland heeft vanmiddag een knap resultaat geboekt tegen titelkandidaat DCV. Op eigen terrein werd het na een 1-1 ruststand uiteindelijk 2-2.

De Schiedammers dat de punten zeer hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie speelde behoudender dan de afgelopen weken. Mooi voetbal was er dus niet te zien, maar Kethel Spaland was wel effectief vanmiddag gezien de weinige kansen die het wist te creëren. Ook wist het een achterstand om zetten naar een voorsprong. Eerst was het Yuri Nooteboom die koppend de vroege achterstand ongedaan maakte. Vlak na rust was het Miletson Silva de Freitas die de Schiedammers op voorsprong bracht. Met de rug tegen de muur leek een stunt in de maak, maar 5 minuten voor tijd scoorde DCV alsnog de terechte 2-2.

Trainer Peter van Buren wist dat zijn ploeg het moeilijk zou krijgen vandaag. ‘Zeker de tweede helft was het overleven voor ons. We hadden een bepaalde tactiek gekozen en hiermee kwamen we wel op voorsprong. Dat zij dan 2-2 maken is balen, maar in die situatie zitten wij wel. Ik heb vandaag echt een team gezien hier ben ik heel erg trots op’

‘Als je tegen DCV, toch een kandidaat voor de titel een punt pakt, dan moet je gewoon heel erg blij zijn, opende aanvoerder Tim Lansbergen. ‘Het is nu ook bij iedereen doorgedrongen dat we om de onderste plaatsen spelen. We hadden een missie en dat was inzakken en zo min mogelijk goals tegen krijgen, want dat is wel ons manco. En we hebben ook nog veerkracht getoond vandaag. Loonmatiging werken dus’, sloot de aanvoerder af.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com