Eredivisie: Feyenoord ruim voorbij FC Emmen

ROTTERDAM – In de vierde speelronde van de Eredivisie heeft Feyenoord zaterdagavond in de eigen Kuip gewonnen van FC Emmen. Na een matige eerste helft liep de Stadionclub in het tweede bedrijf alsnog uit naar een 4-0 thuiszege.

In een opnieuw aangepaste basisformatie – Geertruida op de plek van Aurnes, Kokcu voor Szymanski en Hancko voor Hartman – speelde Feyenoord een matige eerste bedrijf. Wel kreeg het via Timber de eerste mogelijkheid, maar zijn schot verdween via de Emmen-defensie naast. Kokcu schoot even later in het zijnet. Nog binnen het half uur kreeg Emmen ineens de grootste kans van de eerste helft, maar de inzet van Mendes ging naast het doel van Bijlow. Afstandsschoten van Walemark en Hancko leverde ook nog geen Rotterdamse openingstreffer op.

Druk
Na de rust bleef Feyenoord lang weer even aan rommelen, maar werd het daarna wel sterker na tien minuten. Pedersen kreeg de beste mogelijkheid, maar Emmen-goalie Oelshlagel redde bekwaam. Daarna zette Timber door en leek hij te worden aangetikt binnen de zestien, maar arbiter Nijhuis en de VAR wuifden dit weg. Een schot van Danilo ging daarna ver naast. Feyenoord vergrootte de druk verder en nieuweling Hancko brak de ban met een hakje op Timber, die uiteindelijk binnen het uur eindelijk de 1-0 binnen schoot.

Daarna bleef Feyenoord de betere ploeg zonder echt sprankelend te spelen. Een vrije trap en afstandsschot van Dilrosun leverden later nog niet veel op. Over links kwam later invaller Idrissi door, maar de huurling van Sevilla gaf een matige voorzet op de andere invaller Gimenez. Maar vijf minuten voor tijd besliste Gimenez het duel alsnog met de 2-0 op aangeven van Szymanski. Vlak voor tijd maakte Rasmussen de 3-0 en ook invaller Szymanski deed nog een duit in het zakje met de 4-0 in blessuretijd. Volgend weekend speelt Feyenoord op zaterdag uit tegen GO Ahead Eagles.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl