Jong Sparta in extremis langs Spakenburg

Jong Sparta Rotterdam ging vanmiddag op bezoek bij SV Spakenburg. Aan de blauwe kant van De Westmaat lukte het Jong Sparta om met 0-1 te winnen. David Garden was met een goal in de 90e minuut de gevierde man.

Vorige week begon Jong Sparta aan een nieuw seizoen in de Jack’s League. De Kasteelheren speelde met 1-1 gelijk tegen promovendus FC Lisse, maar wist dat het twee punten liet liggen. De ploeg van trainer Geert Arend Roorda was veel sterker dan de club uit de bollenstreek, maar benutte de vele kansen niet. Zo raakte Achraf Madi de paal, schoot Delano Vianello een vrije trap op de lat en zag Mohammed Tahiri zijn penalty gestopt worden.

Spakenburg begon het seizoen in Haarlem om het op te nemen tegen Koninklijke HFC. De Blauwen gingen nipt met 2-1 onderuit. Sietse Brandsma zorgde voor een 2-0 voorsprong aan de kant van HFC, waarna Floris van der Linden namens Spakenburg nog wel iets terug deed. Het bleek echter niet genoeg voor een resultaat.

In Spakenburg moest Jong Sparta het zonder doelmannen Youri Schoonderwaldt en Ishan Kort doen. Beiden heren zaten op de bank in Deventer, waar het eerste het op nam tegen Go Ahead Eagles. Daardoor verdedigde Joey Koorevaar het doel op De Westmaat. Ook Patrick Brouwer zat bij de wedstrijdselectie van Maurice Steijn. Daardoor was er een basisplaats voor Lorenzo van Kleef.

In de openingsfase waren er wat mogelijkheden voor Spakenburg. Zo zette Floris van der Linden Koorevaar aan het werk, maar de goalie kon zijn kopbal keren. Een paar minuten later probeerde Maurice de Ruiter het, maar hij schoot recht op Koorevaar af. Na de openingsfase liet Jong Sparta zich meer zien en kreeg het in de persoon van Lorenzo van Kleef de eerste serieuze kans. De middenvelder schoot over het doel van Alessandro Damen heen.

Vervolgens volgde een periode waarin de wedstrijd in evenwicht was. De Ruiter deelde nog wel een speldenprikje uit, maar zijn kopbal belandde niet tussen de palen. Na een dik halfuur kreeg Spakenburg de grootste kans van de eerste helft. Uit een hoekschop kopte Koos Werkman helemaal vrijstaand voorlangs. Vlak voor rust was er ook een serieuze mogelijkheid voor Van Kleef. De middenvelder schoot buiten het strafschopgebied rakelings naast. Daardoor bleef het bij 0-0 en dat was gezien de kansen ook niet verrassend.

Na de thee was het Jong Sparta dat de eerste kans kreeg, maar doelman Damen had een antwoord op het van richting veranderde schot. Aan de andere kant vloog de inzet van Vince Gino Dekker rakelings langs de kruising. Het was een aanzet naar meer voor Spakenburg, dat daarna de meeste kansen kreeg. Zo was Van der Linden dicht bij de 1-0, maar schoot hij over.

Roorda probeerde tot meer kansen te komen en bracht daarom onder andere Mike Frimpong en David Garden in. Laatstgenoemde werd het goudhaantje, want Garden zorgde in de 90e minuut voor de winnende. Nadat Spakenburg de bal niet wegkreeg uit het strafschopgebied was Garden er als de kippen bij om voor de 0-1 zorgde. Diep in de blessuretijd kwam Spakenburg nog bijna langszij. Na klaarleggen van Van der Linden schoot Tim Brinkman over.

Daardoor bleef het bij 0-1 en boekte Jong Sparta haar eerste zege van het seizoen dankzij een late goal van David Garden. Volgende week krijgen de mannen van Geert Arend Roorda bezoek van Jong FC Volendam.

Opstelling Jong Sparta: Joey Koorevaar, Dylan van Wageningen, Augustin Drakpe, Jason Meerstadt, Gaultier Overman, Delano Vianello, Jerrel Hak (71. Mike Frimpong), Lorenzo van Kleef (79. Jay den Haan), Mohammed Tahiri (90+3. Farouq Limouri), Rayvien Rosario (71. David Garden), Achraf Madi.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl