Eredivisie: Feyenoord wervelt voorbij Sparta

ROTTERDAM – Feyenoord is ook na zondagavond nog zonder een nederlaag in de Eredivisie. De Kuipbewoners wervelden werkelijk, met name in de eerste helft, voorbij Sparta. Het werd 3-0.

Trainer Arne Slot had wel wat gewijzigd in de basisformatie, waar nu plek was ingeruimd voor Lopez, Idrissi en Alireza. Van meet af aan waren de plannen duidelijk van Feyenoord: de bal ging in hoog tempo rond en de kansen werden aan elkaar geregen. Uiteindelijk was het aanvoerder Kokcu die na vijf minuten de score opende met een bekeken schot: 1-0. Daana maakten vooral de ‘nieuwelingen’ in de basis Lopez en Alireza een uitstekende indruk. Danilo en Pedersen kregen nog de beste kans op 2-0, maar die viel nog niet. Sparta kwam er weliswaar een enkele uit, maar verder dan een kopballetje van Kitolano kwam het niet.

Druk
Feyenoord bleef hoog druk zetten op de laatste linie van Sparta, waar uiteindelijk ditmaal ook doelman Olij er kort niet goed uitzag bij de 2-0 van de Stadionclun. Eerst gooide hij de bal in de voeten van Hancko en bij het zachte schot daarna van Dilrosun liet hij de bal in het goal glippen. Tot aan de rust zette Feyenoord nog wel wat aan, maar Pedersen kon opnieuw niet tot scoren komen.

Spelbeeld
Het spelbeeld veranderde iets na de theepauze, want Sparta kende een goede fase waarin zij via Saito, Van Crooy en Kitolano gevaarlijk werden. Alleen scoren deden de Kasteelheren niet. Feyenoord pakte de draad daarna wel weer op, maar wel op een lager tempo. Ze sneden weer geregeld via de flanken voor de Sparta-defensie en Alireza kreeg daarbij de beste kans. Uit de draai schoot hij alleen naast. Bij sommige tegenstoten van Sparta zag Feyenoord-goalie Bijlow er niet altijd goed uit, waarbij hij onder een bal doorschoot en niet wist te pakken.

Na wat wissels begon het bij Feyenoord weer wat beter te lopen. Invaller Paixao klopte Sparta-verdediger Vriends op snelheid en leverde een panklare voorzet op Gimenez, die de 3-0 binnen tikte. Sparta bleef daarna wel meedoen en direct een minuut later had Van Crooij de 3-1 voor het binnen werken, maar Hancko redde op de lijn. Olij moest naderhand handelend optreden op een strak schot van Timber. Daarna was er een goed afstandsschot van Paixao, maar Olij redde bekwam.

Door de zege staat Feyenoord nu op de tweede plaats in de Eredivisie met zestien uit zes duels.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl