Eredivisie Play-offs: Sparta en Twente gelijk

ROTTERDAM – In het eerste finaleduel om het laatste Europese ticket heeft Sparta donderdag op het eigen Kasteel met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Twente. Van Crooij scoorde vanaf elf meter de enige goal van de avond voor de Kasteelheren.
Op een volgepakt Kasteel maakten de ploegen er een echte strijd van. De bezoekers startten voortvarend en zagen Cerny de eerste kans in het zijnet schieten. Een voorzet van Smal werd door Sparta-goalie Olij gepakt. Daarna kwam Sparta beter in de wedstrijd en het opende binnen 20 minuten de score. Alleen werd deze wegens buitenspel afgekeurd. Daarna golfde het op en neer: Misidjan en Santi werden meermaals gevaarlijk, maar gescoord werd er niet voor rust.
Pingel
Na rust opende Sparta furieus en legde Cerny Santi neer. Van Crooij schoot de toegekende pingel binnen: 1-0. Daarna draaiden de bezoekers de duimschroeven aan: Misidjan, Ugalde en Zerrouki waren meermaals gevaarlijk, maar zij scoorden opnieuw niet. In de tegenstoot was Sparta dichtbij een tweede goal via Verschueren (kopbal voorlangs red.) en De Guzman.
In de slotfase waren beide ploegen gevaarlijk, maar was het juist nieuwbakken Feyenoorder Zerrouki die voor 1-1 zorgde. Olij greep naast een voorzet. Na de aftrap zocht Sparta direct weer de aanval, maar er werd niet meer gescoord. Zondag is de return in Enschede.
Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl