Sparta maakt zich op voor finale Play offs

Donderdagavond speelt Sparta Rotterdam de eerste finale van de play-offs. Samen met FC Twente gaat zij uitmaken wie er Europa ingaat. De aftrap op Het Kasteel is om 20.00 uur.

Voor Sparta is het een sensationeel seizoen, wat kan leiden tot Europees voetbal. De eerste stap daarnaartoe zette Sparta afgelopen week, door af te rekenen met FC Utrecht. In de Domstad had Sparta het moeilijk, maar won het wel. Vito van Crooij en Tobias Lauritsen brachten de Kasteelheren op een 0-2 voorsprong. Dankzij een uitblinkende Nick Olij kwam Utrecht na rust maar terug tot 1-2. Drie dagen later pakte Olij in de return ook de heldenrol. Hoewel Sparta ditmaal de betere was, moest een penaltyserie uitkomst bieden. Olij pakte daarin twee strafschoppen, waardoor Sparta naar de finale ging. Daarin nemen zij het op tegen FC Twente. De Tukkers wonnen in Friesland al met 1-2 van sc Heerenveen, waarna het in Enschede geen moment spannend werd. Halverwege leidde Twente met 3-0, waardoor het al beslist was. Uiteindelijk eindigde het duel in 4-0.

Eerder dit seizoen speelden Sparta en Twente beide keren gelijk. Op Het Kasteel maakte Sem Steijn de 0-1, maar zorgde Arno Verschueren voor een 1-1 eindstand. In de Grolsch Veste was het een stuk spectaculairder. Sparta had het daar moeilijk, maar Tobias Lauritsen poetste nog voor de rust een 1-0 achterstand weg, waardoor de Rotterdammers leidden met 1-2. Toch leek die ruststand lange tijd niet genoeg voor een resultaat, want Twente ging de blessuretijd in met een 3-2 voorsprong. In de blessuretijd bezorgde Shurandy Sambo Sparta nog één punt door de rebound uit een vrije trap van Vito van Crooij binnen te schieten.

Belangrijk: kom op tijd!

De wedstrijd Sparta – FC Twente is uitverkocht! Er wordt om 20:00 uur afgetrapt op Het Kasteel. Zorg ervoor dat je vroeg van huis vetrekt zodat je op tijd op Spangen bent. De poorten van Het Kasteel gaan om 18:30 uur open. Wij adviseren om uiterlijk 19:00 uur het stadion te betreden om niets van de wedstrijd te missen!


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl