Door de jaren heen maakte hij vele hoogte- en dieptepunten mee waarbij ongetwijfeld de verschillende promoties en het landskampioenschap als hoogtepunten gelden. Het huidige seizoen verliep qua speeltijd wellicht niet zoals hij had gewenst, toch kan Niels terugkijken op een glansrijke carrière waarmee hij als één van de boegbeelden van de club de boeken in zal gaan. We zullen er zaterdag uitgebreid bij stil staan maar ook vanaf deze plek alvast: Niels, bedankt!

Ook voor tegenstander Jong Vitesse is het een afscheid. Vitesse heeft besloten haar belofteteam terug te trekken uit de Tweede Divisie en dus is dit (voorlopig) de laatste maal dat Jong Vitesse in deze competitie in actie komt. Deze terugtrekking van Jong Vitesse heeft overigens niets te maken met het niveau dat de ploeg haalt maar is overwegend een financiële beslissing. Want voetballen kunnen de beloften van de Arnhemmers wel degelijk. Na een moeizame start van het seizoen staan de geel-zwarten keurig in de middenmoot. Met dertien punten minder dan Excelsior M, dat de competitie als tweede zal eindigen, is Jong Vitesse terug te vinden op de negende plaats.

De wedstrijd zelf gaat louter om de eer maar dat zou genoeg motivatie moeten zijn op een feestelijke dag als a.s. zaterdag. Want het wordt een drukke, mooie dag voor iedereen die Excelsior M een warm hart toedraagt. Met o.a. de vrijwilligersavond en de afscheidswedstrijd van Niels Redert, direct na de confrontatie met Jong Vitesse, staan er immers leuke dingen op het programma. Daarnaast kan ook Dames 1 het kampioenschap grijpen, een klap op de vuurpijl die de feeststemming alleen maar kan bevorderen.

We hopen u dus weer in grote getalen langs de lijn te treffen. En heeft bovenstaande u nog niet overtuigd? Denk dan eens aan het prachtige lentezonnetje dat zaterdag boven Sportpark Dijkpolder zal schijnen. Tot zaterdag!

Vooruitblik Excelsior Maassluis TV met Niels Redert:

Bron: Excelsior Maassluis Media
Foto: Mischa Keemink