Excelsior Maassluis blijft steken op gelijkspel tegen Scheveningen

Excelsior Maassluis is er vanavond niet in geslaagd om verder afstand te nemen van Scheveningen. De Tricolores bleven, na een vrij matige pot voetbal, op een gelijkspel steken: 1-1.

De wedstrijd kende een ietwat gezapig verloop, hoewel de thuisploeg zeker in de eerste 20 minuten een overwicht had. Het surplus aan balbezit leidde echter niet tot veel uitgespeelde kansen. Daarbij dient ook aangetekend te worden dat Scheveningen weinig ruimte weggaf om tot kansen en/of mogelijkheden te komen. Het enige echte gevaar ontstond in de 8ste minuut toen Calvin Tureaij over rechts vrijgespeeld werd en zijn inzet in de korte hoek door doelman Sven van der Maaten zag gekeerd; de rebound gaf de ingelopen Dave van Delft vervolgens de kans om de score te openen, maar dit bleek vanuit een moeilijke positie niet aan hem besteed. Vervolgens probeerde de thuisploeg het een aantal keren met afstandsschoten, maar ook hierbij stond het vizier onscherp. De bezoekers stelde daar in aanvallend opzicht weinig tegenover. En toch lukte het de equipe van trainer John Blok om op voorsprong toen in de 21ste minuut een hoekschop van rechts werd verlengd tot aan de tweede paal, waar de inlopende Jari de Jong goalie Jean- Paul van Leeuwen kansloos liet: 0-1. De rest van de 1e helft was zeker niet hoogstaand en Van Leeuwen diende nog een keer handelend op te treden om groter onheil te voorkomen.

In de eerste fase van de 2e helft wijzigde het spelbeeld nauwelijks. Pas na een uur spelen leek de thuisploeg met wat meer vuur en elan op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Echter gelijk aan de 1e helft ontbrak het vooral aan finesse om de defensie van Scheveningen uit te spelen. Daarnaast diende men ook waakzaam te zijn voor de sporadische tegenstoten van de groenhemden. Toch viel de gelijkmaker. Een uiteindelijk ook best verdiende gelijkmaker. Het was de verder wat ongelukkig acterende Gabri Urbanus die in de 74ste van grote afstand een pegel richting het Scheveninger- doel afvuurde; keeper Van der Maaten wist het leder nog wel te beroeren, maar via zijn vingertoppen en de paal verdween de bal met het nodige effect toch over de doellijn: 1-1. Nauwelijks 4 minuten later leek Urbanus dit kunstje te herhalen, echter nu wist Van der Maaten, dit ten koste van een hoekschop, wel te redden. Vervolgens was in de 83ste minuut ook Vincent van der Berg nog dicht bij de winnende treffer, maar ook zijn inzet werd te elfder ure gepareerd.

Een gelijkspel bleek vanavond dus het hoogst haalbare voor Excelsior M. Een beste wedstrijd was het deze keer overigens niet.

Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl