HVC’10 weer te sterk voor SVC’08

Of scheidsrechter Jeroen Noordhoek uit Vlaardingen goed of slecht had gefloten, hing dinsdagavond af welke kleur bril je vooraf hebt opgezet. De wedstrijd dreigde halverwege de tweede helft uit de hand te lopen, toen er een aantal Haagse overtredingen werd begaan die om gele of rode kaarten vroegen. De voor de rust uitstekend fluitende scheidsrechter uit Vlaardingen Jeroen Noordhoek raakte een kwartier lang de grip op de wedstrijd kwijt, toen hij na  een grove Scheveningse overtreding de boosdoener liet wegkomen (hij had niet goed  gezien wie over de schreef ging) en de reagerende en terugduwende Jorno Reurink van HVC’10 wel geel gaf.

Rood
Enkele minuten later trok hij wel rood toen rechterspits Said Alparslan  doorliep op de uitlopende Hoekse doelman Tom van der Spek. Dat was weer volgens de SVC’08 -staf flauwekul, maar heel HVC’10 dacht daar anders over. De sfeer werd broeierig, zo niet heet,  en toen centrale verdediger Jordy de Bruin kort daarop de uitblinkende Kyrill Slutskyy uit de wedstrijd schopte, kreeg hij  slechts geel. Tony Vierhout verving de aanvaller.
Toen ook nog de sfeer in en buiten de dugouts bedorven leek, (waarom hitsen sommige trainers de boel steeds op?) was het de vraag of de partij zou kunnen worden uitgespeeld. SVC’08 bracht al zijn vijf wisselspelers in het veld en daarna  keerde gelukkig de rust in het veld terug, maar met tien man stonden ze voor een moeilijke  taak. Een scheidsrechter moet op dat moment  gewoon besluiten de wedstrijd dan maar dood te fluiten. Dat deed Noordhoek jammer genoeg niet.

HVC’10 thuis altijd te sterk voor SVC”08
Sinds de fusie in 2010 speelden beide ploegen vaak tegen elkaar. Het zijn altijd wedstrijden met sentimenten. Thuis wint SVC’08 regelmatig, maar  in De Hoek werd door de Scheveningers nog nooit een punt gehaald. Ook in deze corona-inhaalwedstrijd werd SVC’08 verslagen. Dat kwam o.a. door de sterke start van de thuisclub. Sil van Ooijen (al na 1 minuut) en Kirill Slutskyy (kort daarop)  kregen  meteen fraaie kansen die niet benut werden. In de 13e minuut werd Slutskyy echter op de rand van het strafschopgebied onderuit geschopt. Glenn Boon legde  op zijn favoriete afstand de bal haarzuiver in de kruising  langs Wesley Storm. (1-0). De doelman had het daarna niet erg naar zijn zin, riep van afstand naar zijn eigen linkerspits Thomas Hughes ‘dat hij nog geen bal geraakt had’ om twintig seconden daarna zelf finaal mis te trappen op een achter de defensie neergelegde bal, waarna topscorer Sil van Ooijen de bal voor het intikken had. Hij maakte daarmee zijn tiende seizoengoal. (2-0). Jammer genoeg was het één van zijn laatste handelingen, want hij kwam kort daarna ongelukkig neer bij een botsing en blesseerde zich zodanig aan de knie dat hij voorlopig niet zal kunnen spelen.

Penalty SVC’08
Even daarvoor had de slimme centrumspits Clay Hoekstra een penalty uitgelokt tegen Kay van den Bos. Hij nam zelf plaats achter de bal en hij gaf Tom van der Spek geen kans: 2-1. HVC’08 raakte in die periode de grip op het middenveld kwijt en de Scheveningers werden met hun snelle buitenspelers (Hughes en Alperslan) af en toe knap gevaarlijk, maar het kwam niet tot een succesvolle doelpoging. De 2-1 ruststand gaf de verhouding binnen het veld goed weer.

Vol uit de startblokken
HVC’08 schoot na rust vol uit de startblokken: Kirill Slutskyy liet meteen na 27 seconden Youssef Massaoudi zijn hielen zien en hij legde de bal terug op de voeten van Jorno Reurink die tot zijn eigen verbazing de bal verkeerd raakte.
Maar daarna (in de 48e minuut)  besliste opnieuw de in bloedvorm zijnde Kirill Slutskyy een wedstrijd voor  HVC’10. Hij snelde op links weer langs Massaoudi en legde de bal tussen de benen van Wesley Storm door in het doel: 3-1.

Wedstrijd gespeeld
HVC’10 had nu de positie die het graag wilde en toen de hierboven geschetste schermutselingen achter de rug waren, was de wedstrijd feitelijk beslist. Ook het maximale aantal SVC’08-invallers kon daar geen verandering in brengen. Dat kwam niet in de laatste plaats, omdat het uitblinkende centrale duo Glenn Boon en Kay van den Bos in de lucht steeds de aanvallers de baas konden. Ook het jonge Hoekse middenveld (Storm, Bouwhuis en Groothuizen) liet zich weer gelden. Die zijn nog steeds niet erg onder de indruk van hard inkomende tegenspelers.

 4-1 afgekeurd
Het werd een gemakkelijk laatste kwartier, waarin de thuisclub mede door het  overtal steeds een vrije man op het kunstgras kon vinden. De assistent-scheidsrechter van SVC ‘ 08  gaf  tien minuten voor tijd aan dat de 4-1 die door Thomas van der Bogt werd gemaakt volgens hem buitenspel was. Volgens de Hoekse spelers niet.  Noordhoek die uiteindelijk de ploegen toch weer in het gareel had gekregen, haalde  dus toch het  reguliere einde.
HVC’10 behaalde zo zijn achtste thuiszege op SVC’08, maar betaalde een relatief hoge prijs door de blessures van de beide spitsen Sil van Ooijen en  Kirill Slutskyy die de komende wedstrijden zeker zullen missen.
SVC’08 droop boos af, scheidsrechter Noodhoek verwijtend dat hij onterecht Alparslan had verwijderd.De hand in eigen boezem stekend is nu eenmaal een kwaliteit die je slechts  van lieverlede kunt leren.

Opstelling HVC’10 : Van der Spek, Bogaards, Van den Bos, Boon, Len van Ooijen (85  Van Dijk) Sil van Ooijen (25 Van der Bogt) Storm, Groothuizen (85 Plooij) Reurink , Slutskyy (65 Vierhout), Bouwhuis
Gele kaart HVC’10 : Reurink
SVC’08 (geel 3x, rood)
Scheidsrechter Jeroen Noordhoek (Vlaardingen)

Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl